faina

Faina

6 produse

    Ce este faina?

    Faina este masa fina, cernuta, din cereale, nuci, seminte, leguminoase sau anumite legume si fiecare fel de faina are un profil nutritional diferit si calitati de gatit sau coacere diferite.

    Care este cel mai cunoscut tip de faina?

    In mod traditional, cea mai raspandita este faina macinata din grau.

    De ce sa consumam faina de grau/cu gluten?

    Faina din grau rafinata este, prin structura sa, imbogatita cu tiamina, riboflavina, niacina, fier si acid folic. Faina din grau integral contine in mod natural vitamine B si fier, pe langa seleniu, potasiu si magneziu. De asemenea, este o sursa buna de fibre.

    Care sunt cele mai cunoscute tipuri de faina fara gluten?

    1. Faina din hrisca. Combinati cu alte faini pentru a adauga o aroma si o culoare consistenta. Este excelenta pentru paste si clatite. Faina integrala din hrisca are o aroma mai puternica si mai multi nutrienti.
    2. Faina de ovaz. O puteti folosi pentru a inlocui faina traditionala intr-o varietate de retete. Adauga o aroma bogata  si o textura mai densa. In alimentele coapte care trebuie sa creasca, trebuie combinata cu alt tip de faina.
    3. Faina de orez. Se foloseste mai ales in produse de patiserie, cum ar fi cruste de placinte si prajituri. Faina de orez este facuta din orez cu amidon ridicat, cu cereale scurte, care sunt folosite pentru ingrosarea sosurilor in felurile de mancare asiatice. 
    4. Faina din soia. Fabricata din soia macinata este bogata in proteine si cu un numar mai scazut de carbohidrati decat faina traditionala. Este o sursa buna de calciu si o sursa excelenta de fier si magneziu. Se foloseste pentru a ingrosa sosurile.
    5. Faina de migdale. Contine un numar scazut de carbohidrati desi este bogata in proteine. Adauga umezeala si gust de nuca la produse de patiserie sau umplutura unui desert.

    **Toate aceste exemple sunt tipuri de faina ce nu contin gluten.

    De ce sa consumam faina fara gluten?

    Exista o varietate de alternative sanatoase la faina obisnuita de grau (ce nu contin gluten), pentru persoanele cu boala celiaca, sensibilitatea la gluten, sau pentru cei care evita glutenul din alte motive. Faina fara gluten are mai multi nutrienti decat altele, ceea ce o face o alegere mai sanatoasa de inclus in dieta ta.

    Daca alegeti sau aveti nevoie de faina fara gluten, asigurati-va ca o sa comparati nutrientii, gustul si compozitia retetei inainte de a face alegerea fainii.

    Pot sa consum alimente fara gluten chiar daca nu sufar de intoleranta?

    Raspunsul este DA. Se pot consuma alimente fara gluten chiar daca nu exista intoleranta, dar, atentie, nu scoateti de tot glutenul din alimentatie daca nu va este recomandat de catre medic.

    6 produse
    Faina Crema de orez Instant Rice 2kg
    Faina Crema de orez Instant Rice 2kg
    Crema de orez Instant Rice 2kg
    Quamtrax
    69,00 lei
    Faina Crema de orez Rice Carbs 1kg
    Crema de orez Rice Carbs 1kg
    Activlab
    49,00 lei
    Stoc epuizat
    Faina Faina de Cocos Organica 1kg
    Faina de Cocos Organica 1kg
    Nutriland
    29,00 lei
    Stoc epuizat
    Faina Faina de Migdale 1kg
    Faina de Migdale 1kg
    Nutriland
    99,00 lei
    Stoc epuizat
    Faina Faina din canepa 1kg
    Faina din canepa 1kg
    Biolavit
    19,00 lei
    Stoc epuizat
    Faina Organic Coconut Flour 450g
    Organic Coconut Flour 450g
    Diet Food
    19,00 lei

    Vizualizate recent