Ce este untul de arahide?
Untul de arahide este o pasta preparata din arahide uscate, prajite, iar apoi macinate si transformate intr-un unt delicios, cremos si satios, plin de nutrienti valorosi.
Care sunt beneficiile untului de arahide?
- Bogat in proteine - Untul de arahide este alcatuit din aproximativ 25% proteine, ceea ce il face o sursa excelenta de proteine pe baza de plante.
- Numar mic de carbohidrati - Alunele au un continut scazut de carbohidrati si sunt potrivite pentru persoanele cu diabet de tip 2 sau pentru cei care urmeaza o dieta cu un numar mic de carbohidrati.
- Bogat in grasimi sanatoase - Untul de arahide este o sursa buna de grasimi sanatoase.
- Untul de arahide este bogat in vitamine si minerale - O portie de 100 de grame de unt de arahide ofera multe vitamine si minerale:
- Vitamina E: 45% din DZR
- Vitamina B3 (niacina): 67% din DZR
- Vitamina B6: 27% din DZR
- Folat: 18% din DZR
- Magneziu: 39% din DZR
- Cupru: 24% din DZR
- Mangan: 73% din DZR
(**DZR = doza zilnica recomandata)
De asemenea, este bogat in biotina si contine cantitati decente de vitamina B5, fier, potasiu, zinc si seleniu.
5. Este bogat in antioxidanti
Cat unt de arahide ar trebui sa consum?
Untul de arahide este destul de bogat in substante nutritive si o sursa decenta de proteine. De asemenea, este incarcat cu fibre, vitamine si minerale, desi acest lucru nu pare la fel de semnificativ atunci cand luati in considerare incarcatura ridicata de calorii. Se recomanda consumul in cantitati moderate, in conformitate cu necesarul caloric zilnic.