Beneficiile magneziului pentru sănătatea organismului tău și principalele tipuri de magneziu alături de superputerile lor
Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea organismului tău, al patrulea cel mai abundent din corpul uman și este implicat în sute de procese metabolice. Deși magneziul se regăsește în numeroase alimente: în leguminoase, nuci, semințe, legume cu frunze verzi, dar și în carne și pește, studiile arată că 50% din populația Europei se confruntă cu un deficit de magneziu, deficit asociat deseori cu afecțiuni precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare sau boala Alzheimer. Este bine de știut că magneziul este regăsit în numeroase suplimente care luptă cu deficitul și asigură numeroase beneficii, iar pentru a le alege pe cele mai eficiente, trebuie să cunoști principalele formule de magneziu și proprietățile lor.
Cuprins
- Magneziu B6 - beneficii: superputerile magneziului + vitamina care menține sănătatea sistemului nervos
- Beneficiile magneziului și principalele tipuri de magneziu
2.1.Oxid de magneziu: beneficii
2.3. Citrat de magneziu: beneficii
2.2.Clorură de magneziu: beneficii
1. Magneziu B6 - beneficii: superputerile magneziului + vitamina care menține sănătatea sistemului nervos
În selecția de vitamine și minerale, fuziunea dintre magneziu și vitamina B6 prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea mușchilor, a oaselor, asigură un metabolism energetic optim, dar are un rol la fel de important și în funcționarea normală a sistemului nervos grație vitaminei B6. Vitamina B6 este o vitamină solubilă care întreține numeroase funcții și contribuie la sănătatea sistemului nervos. Cum majoritatea oamenilor nu se bucură de un aport suficient prin dietă și anumite populații prezintă un risc mai mare de a se confrunta cu un deficit de vitamina B6, suplimentele sunt extrem de eficiente în asigurarea dozei optime.
Vitamina B6 are un rol major în reducerea simptomelor de depresie și în reglarea stărilor de dispoziție, are o funcție esențială în menținerea sănătății creierului, poate ajuta la prevenția Alzheimerului, ajută în producția de hemoglobină și poate preveni anemia și are o acțiune eficientă și în ameliorarea simptomelor premenstruale. Suplimentele cu vitamina B6 prezintă un rol important în metabolismul proteinelor, grăsimilor și carbohidraților pentru generarea globulelor roșii, iar o doză corectă poate facilita în timp și ameliorarea afecțiunilor cronice.
2. Beneficiile magneziului și principalele tipuri de magneziu
Magneziul este un nutrient esențial implicat în sute de procese metabolice și în numeroase funcții cruciale ale corpului. Precum gamele de vitamine cu multiple beneficii, magneziul prezintă o serie bogată de avantaje neprețuite în multiple direcții. De la producerea energiei, la construirea proteinelor, îmbunătățirea tensiunii arteriale și ameliorarea stărilor de dispoziție, magneziul este un mineral cu o importanță cardinală, iar studiile arată numeroase beneficii în prevenția diabetului sau anumitor afecțiuni ale inimii, precum și în tratarea tulburărilor de somn.
Deși magneziul are o răspândire largă în alimente, datele arată că foarte mulți oameni se confruntă cu un deficit, iar în acest caz, suplimentele cu magneziu asigură aportul optim zilnic și reglează deficiența, contribuind și la reglarea tensiunii arteriale, la gestionarea zahărului din sânge, are un rol important și în prevenția bolilor de inimă, dar contribuie și la ameliorarea episoadelor depresive sau la gestionarea schimbărilor de dispoziție.
2.1. Oxid de magneziu: beneficii
Oxidul de magneziu se prezintă drept o sare anorganică produsă cu ioni de magneziu și oxigen și este una dintre cele mai populare formule întâlnite în suplimentele care integrează un complex de vitamine și minerale și în medicamentele date fără prescripție. Oxidul de magneziu joacă un rol important în tratarea migrenelor, în ameliorarea constipației și în reducerea tensiunii arteriale, scade nivelul de zahăr din sânge, dar are o funcție importantă și în reducerea stresului și în ameliorarea migrenelor și episoadelor de depresie sau anxietate.
2.2. Citrat de magneziu: beneficii
Citratul de magneziu reprezintă o sursă excelentă de ioni de magneziu necesari întregului corp, dar dintre toate tipurile, citratul de magneziu are un rol aparte în procesele, respectiv în tratarea problemelor digestive și în menținerea unui sistem osos sănătos. Această tipologie ajută la eliberarea apei în scaun, tratează constipația și luptă cu simptomele digestive supărătoare. Pe lângă aceste funcții, citratul de magneziu are un rol semnificativ și în transportul calciului prin membranele celulare. Pente 60% din doza zilnică de magneziu este stocată în oase, așadar, magneziul are un aport esențial pentru sănătatea sistemului osos.
2.3. Clorura de magneziu: beneficii
Clorura de magneziu este administrată deseori pentru a crește aportul alimentar de magneziu. Această tipologie nu are un rol în tratarea afecțiunilor, dar este importantă pentru cei care se confruntă cu un deficit și contribuie la îmbunătățirea unor funcții esențiale ale corpului. Conform studiilor, clorura de magneziu poate prezenta o serie de beneficii importante pentru afecțiuni precum diabetul zaharat de tip 2, hipertensiunea arterială, osteoporoza sau migrenele.
În cele din urmă, magneziul este un mineral crucial pentru menținerea sănătății organismului, un mineral necesar fiecărui țesut, implicat în sute de procese enzimatice, care te poate ajuta să previi sau să ameliorezi numeroase afecțiuni cu o incidență ridicată. Magneziul are un rol fundamental în producția de proteine, în menținerea sănătății mușchilor și oaselor, prezintă numeroase acțiuni benefice asupra sistemului digestiv și menține și sănătatea sistemului nervos, iar asigurarea dozei optime în prezent este un pas care îți asigură beneficii neprețuite în viitor.
Sursa foto: Unsplash.com.