Pulberile de proteine sunt extrem de populare atat pentru sportivi, cat si pentru persoanele care doresc sa duca un stil de viata sanatos. Exista numeroase tipuri realizate dintr-o mare varietate de surse, iar alegerea va apartine.
Ce sunt proteinele?
Proteinele pot fi obtinute direct din alimente. Cu toate acestea, sportivii si persoanele care urmeaza un stil de viata sanatos pot constata ca administrarea de pulbere de proteine poate ajuta la maximizarea castigului muscular si a pierderii de grasime.
De asemenea, pot ajuta persoanele care se lupta sa-si satisfaca nevoile de proteine doar cu alimente, cum ar fi persoanele bolnave, adultii in varsta cat si vegetarienii sau veganii.
Amestecurile de proteine contin mai multe surse de proteine si fiecare dintre aceste proteine are propriile profiluri unice de aminoacizi si rate de digestie. Proteina din zer este bogata in mod natural in leucina si este de obicei digerata in 30 de minute. Proteina din albusul de ou, pe de alta parte, este mai mica in Leucina, dar mai mare in aminoacizii Fenilalanina si Cistina, cu o rata mai lenta de digestie. Combinate intr-un amestec, veti obtine beneficiile ambelor.
Beneficii cheie:
- Adesea o combinatie de proteine cu eliberare rapida si lenta.
- Profiluri de aminoacizi mai diverse.
Ce tip de proteina ar trebui sa folosesc?
Amestecurile de proteine sunt suplimente excelente pentru eliberarea sustinuta de proteine pe tot parcursul zilei, intre mese si inainte de culcare, cand corpurile noastre au cea mai mare nevoie de aminoacizi pentru a ajuta procesul de reconstructie.