Ce sunt pastele?
Pastele fainoase sunt un produs alimentar obtinut prin uscarea aluatului nedospit de faina, ce apoi este fiert in apa, la care se poate adauga, de asemenea, sare sau oua.
Cat de sanatoase sunt pastele?
Cand sunt consumate cu masura, pastele pot face parte dintr-o dieta sanatoasa. Pastele din cereale integrale pot fi o alegere mai buna pentru multi, deoarece contin mai putine calorii si carbohidrati si sunt mai bogate in fibre si substante nutritive. Cu toate acestea, pe langa tipul de paste pe care le alegeti, este foarte important si ceea ce adaugati peste.
Care sunt beneficiile consumului de paste in dieta mea?
Acid folic crescut - O portie de 56 de grame de paste contin aproximativ 25 la suta sau 100 micrograme din aportul zilnic recomandat de acid folic. Acidul folic va ajuta corpul sa mentina si sa produca celule noi.
Energie sustinuta - Fiind un carbohidrat complex, pastele se descompun in glucoza, combustibilul primar de care creierul si corpul dumneavoastra au nevoie pentru a va mentine energizat si alert pe tot parcursul zilei.
Indicele glicemic scazut - Cu un IG scazut, pastele mentin nivelul de zahar din sange (relativ) sub control, astfel incat sa puteti ramane energizat pe tot parcursul zilei.
O calitate mai buna a dietei - Unele studii au asociat consumul de paste atat la copii, cat si la adulti cu o calitate mai buna a dietei si cu aporturi nutritive mai bune decat cele ale adultilor si copiilor care nu consuma paste. Cu alte cuvinte, consumul de paste a fost asociat cu aporturi mai mari de substante nutritive de care avem nevoie mai mult, cum ar fi fierul, magneziul, fibrele dietetice, vitamina E si folatul, dar si aportul mai mic de substante nutritive pe care le obtinem prea mult, cum ar fi grasimile saturate.
Numar scazut de sodiu si fara colesterol - Pastele sunt sarace in sodiu si nu contin colesterol, astfel incat sa va puteti simti bine cu ceea ce mancati. Pentru un stimul nutritiv suplimentar, incercati sa adaugati peste sau fructe de mare proaspete la pastele dvs. Fructele de mare contin acizi grasi omega-3, care ajuta la scaderea colesterolului si protejeaza sanatatea inimii.