Ingredientul principal din PAM este uleiul de canola. PAM a fost introdus in 1959 de Leon Rubin care, impreuna cu Arthur Meyerhoff Sr., au infiintat PAM Products, si astfel au inceput sa comercializeze spray-ul. Numele PAM este un acronim pentru produsul lui Arthur Meyerhoff.
Echipele Conagra Brands dedicate Sigurantei si Calitatii Alimentelor depun eforturi pentru o cultura cu zero defecte pe tot parcursul lantului de aprovizionare, de la aprovizionare pana la livrare catre clienti si consumatori. 100% din instalatiile de productie full-time ale Conagra Brands continua sa fie certificate GFSI. Spray-urile lor sunt pregatite sa indeplineasca standarde de inalta calitate si siguranta si sa imbunatateasca constant politicile si procedurile riguroase de siguranta alimentara pentru a reflecta cunostintele stiintifice in evolutie, asteptarile consumatorilor si standardele de reglementare.
Conagra Brands, compania care produce Pam si alte spray-uri de gatit, spune ca atunci cand produsul este utilizat conform instructiunilor, este 100% sigur. Spray-urile PAM se deosebesc de alte spray-uri pentru gatit, prin tabelul de valori nutritionale, un numar de calorii scazut si folosirea materiei prime de cea mai inalta calitate.