Ce este lactoza?
Lactoza este un compus organic, o glucida care poate fi intalnita in lapte. Laptele sau produsele lactate contin in procent intre 1,5–8 % lactoza.
Cine consuma produse fara lactoza?
Persoanele ce sufera de intoleranta la lactoza nu pot digera complet lactoza din lapte. Ca rezultat al acestei intolerante, persoanele pot avea diverse simptome dupa consumul de lactate, de la gaze pana la balonare sau chiar diaree.
Care sunt beneficiile produselor fara lactoza?
Sprijina digestia
Persoanele cu intoleranta la lactoza nu produc suficient din enzima lactaza, care se gaseste in tractul digestiv. Sarcina enzimei este de a descompune zaharul din lapte (lactoza) in componentele sale - galactoza si glucoza - astfel incat acestea sa poata fi absorbite. Atunci cand nu aveti lactaza, astfel incat sa nu puteti digera lactoza, sistemul digestiv reactioneaza provocand indigestie, gaze, balonare si diaree.
Imbunatateste nutritia
Dieta fara lactoza poate imbunatati absorbtia nutrientilor din mancaruri.
Beneficii pentru vegani
Evitarea lactozei va va ajuta in urmarea unei diete vegane. Majoritatea persoanelor vegane evita lactoza si produsele de origine animala pentru beneficiile nefolosirii lor, asupra sanatatii.