Ce este untul de migdale?
Untul de migdale este o pasta cremoasa facuta prin macinarea migdalelor crude sau copate, pana la textura unui unt. Este un adaos gustos, bogat in grasimi sanatoase, ce are un continut mai mare de vitamine si minerale decat untul de arahide clasic.
Care sunt beneficiile untului de migdale?
- Bun pentru creier - Pe langa fibre si folat, migdalele au o gama larga de substante nutritive, cum ar fi vitamina E, un nutrient cheie care incetineste imbatranirea celulelor creierului care ar putea afecta memoria. Migdalele sunt, de asemenea, cunoscute pentru ca au o multime de acizi grasi omega-3, care ajuta la intarzierea declinului creierului legat de varsta si actioneaza ca antioxidanti in creier pentru a reduce inflamatia. De asemenea, migdalele sunt bogate in vitamina B6, care ajuta la producerea de substante chimice neurotransmitatoare care imbunatatesc comunicarea intre celulele creierului.
- Bun pentru colesterol - Grasimile monosaturate, pe care untul de migdale le contine, sunt grasimi care va ajuta sa scapati de colesterolul rau care se acumuleaza pe arterele dumneavoastra, cunoscut sub numele de LDL (lipoproteine cu densitate mica).
- Bun pentru indicele gliceminc - Untul de migdale nu numai ca este o alternativa delicioasa si sanatoasa, dar este, de asemenea, deosebit de bun pentru persoanele cu diabet, deoarece poate contribui la reducerea cresterii nivelului de glucoza si insulina, potrivit cercetarilor.
- Bun pentru controlul apetitului - Datorita continutului ridicat de fibre, unul dintre numeroasele beneficii uimitoare ale untului de migdale este suprimarea poftei de mancare. Migdalele sunt un aliment cu o digestie lenta, densa in nutrienti, care va va face sa va simtiti plini mai mult timp.
- Bun pentru intestin - Studiile sugereaza ca migdalele hranesc bacterii bune care traiesc in intestin, servind drept probiotice. Probioticele sunt tipuri de fibre dietetice care va hranesc intestinul cu bacterii sanatoase. La randul sau, toate acele bacterii sanatoase produc substante nutritive care va asigura un sistem digestiv sanatos. A avea un intestin sanatos este esential pentru bunastarea dumneavoastra. Contribuie la un sistem imunitar puternic, starea de spirit imbunatatita si previne o multime de probleme, cum ar fi stomacul deranjat, tulburarile de somn si cresterea in greutate.
- Bun pentru oase - O lingura de unt de migdale contine aproximativ 50mg calciu si 45 mg magneziu. Calciul si magneziul sunt esentiale in mentinerea oaselor sanatoase.
Cum trebuie consumat untul de migdale?
Untul de migdale trebuie consumat in concordanta cu nevoile individuale si necesarul caloric zilnic, acesta fiind o sursa valoroasa de acizi grasi.
Ce este untul de caju?
Untul de caju este un aliment produs din caju copt sau prajit, ce este bogat si cremos ca aroma.
Untul de caju este are un numar ridicat de proteine, grasimi nesaturate si vitamina B.
Care sunt beneficiile untului de caju?
- O sursa buna de magneziu - Untul de caju este o sursa buna de magneziu, un mineral esential care joaca un rol important in mentinerea unui corp sanatos si in forma. Consumul de magneziu este important in asigurarea functiilor metabolice si imbunatatirea sistemului imunitar. De asemenea, regleaza nivelul tensiunii arteriale si ajuta la absorbtia calciului, un alt mineral important.
- Contine mai putine grasimi decat alte tipuri de unt - Asa cum bine stim, nici untul de arahide, nici cel de caju nu sunt lipsite de grasimi. Cu toate acestea, veti avea mult mai putine grasimi consumand unt de caju comparativ cu untul de arahide si alte tipuri de unt.
- Sursa proteinei - Coeficientul de proteine din untul de caju este mai mic decat cel al untului de arahide. Cu toate acestea, poate servi in continuare ca o buna sursa vegetala de proteine. Daca mancati o cantitate mai mica de carne (cunoscuta ca fiind o sursa buna de proteine), compensati-o luand unt de caju.
- Sursa de fier si seleniu - Untul de caju contine o cantitate buna de fier. Fara fier, este posibil sa fiti supus anemiei si oboselii. Acest unt contine si seleniu. Seleniul este vital pentru sanatate, deoarece combate radicalii liberi si ii impiedica sa afecteze membrana ADN si celulele.
- Important pentru sanatatea cardiaca - Toata lumea vrea sa-si pastreze inima sanatoasa si sa functioneze corespunzator. Pentru o sanatate cardiaca puternica, este recomandat sa includeti untul de caju in dieta dumneavoastra. Grasimile sale mononesaturate si polinesaturate ajuta la combaterea dezvoltarii nivelurilor nocive de colesterol din organism. La randul sau, acest lucru reduce riscul aparitiei diferitelor afectiuni cardiace.
Cat unt de caju trebuie sa consum?
Untul de caju are un gust delicios si consumul regulat va ofera mai multe beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, nu trebuie sa il consumati in cantitati excesive. Contine destul de multe calorii si, daca va aflati intr-o dieta de slabire, este recomandat sa mancati conform necesarului caloric zilnic.