1. Prajitura cu morcov si nuca – mod de preparare
Pentru a te asigura ca obtii o prajitura de post cu morcov si nuca perfecta, care ii incurajeaza pe toti cei dragi sa o incerce, trebuie sa respecti cativa pasi simpli.
Pasul 1
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de copt, tapetand-o cu hartie de copt sau cu putin unt (ori chiar cu spray de gatit) si faina. Da pe razatoarea fina morcovii si pune-i deoparte.
Pasul 2
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul brun pana obtii o compozitie aerata si omogena. Adauga uleiul vegetal si extractul de vanilie, amestecand pana se omogenizeaza.
Pasul 3
Amesteca faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara. Adauga acest amestec peste compozitia cu oua, zahar brun, ulei si vanilie, omogenizand cu grija pentru a obtine aluatul.
Pasul 4
Adauga nucile tocate in aluat, asigurandu-te ca sunt distribuite uniform. Nucile vor asigura o textura crocanta si o aroma bogata.
Pasul 5
Toarna aluatul in tava pregatita si niveleaza suprafata pentru coacere uniforma. Da prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35-40 de minute ori pana cand compozitia capata o nuanta aurie.
Pasul 6
Scoate prajitura de la cuptor si las-o sa se raceasca inainte de servire.
Pasul 7
Taie prajitura in 8 portii generoase. Aseaza-te la masa cu prietenii si familia, pentru a savura impreuna aceasta prajitura aromata si crocanta.
1.1. Ingrediente prajitura cu morcov si nuca pentru [8 persoane]
Iata lista ingredientelor care te vor ajuta sa obtii o prajitura deosebita:
- 2 morcovi medii, proaspeti si rasi fin;
- 3 oua mari;
- 200 g de zahar brun (ori arome si indulcitori, dupa preferinte);
- 170 ml ulei vegetal;
- spray de gatit;
- 1 lingurita de extract de vanilie;
- 230 g de faina integrala;
- 1 lingurita de praf de copt, pentru cresterea aluatului
- ½ lingurita de bicarbonat de sodiu, pentru textura si gust
- ½ lingurita de sare, pentru echilibrul gustului
- 1 lingurita de scortisoara macinata, pentru caldura aromei
- 150 g de nuci maruntite;
1-2 cupe de pudra proteica, in functie de preferintele tale.