1. Briose aperitiv - mod de preparare
Daca-ti doresti sa pregatesti o reteta simpla de briose aperitiv, ideala atat pentru copii, cat si pentru adulti, urmeaza aceste etape:
Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180°C. Pregateste tava de briose, punand forme de hartie in fiecare adancitura pentru a evita lipirea si a facilita scoaterea cu usurinta a preparatului. Daca vrei sa ai parte de mini briose aperitiv, care sunt adorate mai ales de copii sau care pot fi integrate cu usurinta in platourile mai mari, foloseste o tava de briose cu dimensiuni mai mici, astfel incat sa obtii portii individuale perfecte pentru o gustare rapida si delicioasa.
Urmeaza momentul in care trebuie sa pregatesti aluatul de briose aperitiv. Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt si adauga un praf de sare si piper. Intr-un alt bol, bate ouale cu laptele si uleiul pana se omogenizeaza. Toarna ingredientele umede peste cele uscate si amesteca usor pana se combina. Nu amesteca prea mult pentru a nu obtine o compozitie prea densa.
Rade cascavalul fin pentru a se distribui uniform in compozitie si a se topi bine in timpul coacerii. Taie sunca presata in cubulete mici si feliaza maslinele in rondele subtiri pentru o distributie uniforma si un gust echilibrat. Toaca ceapa verde marunt si ardeiul kapia in cuburi mici pentru a le oferi brioselor sarate culoare si textura, asigurandu-te ca bucatile sunt de dimensiuni similare pentru o coacere uniforma.
Adauga ingredientele maruntite anterior in aluat si amesteca usor. Foloseste o spatula pentru a amesteca cu miscari largi, pana cand toate ingredientele sunt distribuite uniform.
Cu ajutorul unei linguri, toarna compozitia in formele de briose, avand grija sa le umpli aproximativ trei sferturi. Dupa ce ai umplut toate formele, bate usor tava de masa pentru a elimina eventualele bule de aer si a nivela aluatul. Alternativ, poti pregati un chec aperitiv cu compozitia de briose. In loc sa pui compozitia in forme individuale, toarn-o intr-o singura forma unsa si tapetata cu faina sau hartie de copt pentru a realiza briose chec aperitiv. Astfel vei obtine un preparat cu o textura mai densa si consistenta, perfect pentru taiere in felii si servire la petreceri sau evenimente speciale.
Briosele sau checul aperitiv trebuie introduse in cuptorul preincalzit. Timpul de coacere este de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand acestea devin aurii si cresc. Pentru a verifica daca sunt coapte, poti folosi testul scobitorii: introdu o scobitoare in mijlocul unei briose si, daca iese curata sau cu cateva firimituri lipite, atunci sunt gata.
Dupa coacere, scoate tava din cuptor si lasa briosele sa se raceasca in forme pentru cateva minute. Acest lucru va face mai usoara scoaterea din forme a preparatului. Apoi, poti transfera briosele pe un platou entru a se raci inainte de servire.