reteta cheesecake reteta cheesecake
Incearca si tu

Cheesecake

nutriland.ro

Timp mediu de citire: 7 minute

Cheesecake - retete minunate pentru sanatate si sfaturi utile pentru preparare cu sau fara coacere

Un desert proteic este binevenit si poate inlocui cu succes una din mesele principale ale zilei. Fie ca gatesti pentru o anumita ocazie, fie ca vrei sa consumi ceva benefic pentru sanatate, este important sa stii si de ce ingrediente ai nevoie, si de aportul caloric al acestora. In plus, acest desert este minunat pentru o persoana activa care iubeste miscarea si care adopta o alimentatie sanatoasa. Daca vrei sa descoperi idei de retete de cheesecake, vei gasi tot ce te intereseaza in urmatorul articol, astfel incat sa iti menti stilului de viata echilibrat si sanatos. 

Cuprins:

  1. Cheesecake - retete proteice delicioase 
  2. Reteta cheesecake - simpla si utila pentru o alimentatie sanatoasa
  3. Reteta de cheesecake fara coacere - reteta practica si satioasa 

1. Cheesecake - retete proteice delicioase

Exista foarte multe retete de cheesecake cu gluten (grupul de proteine din grau, secara si orz) sau fara gluten (pentru persoanele care au boala celiaca sau sunt sensibile la gluten). Se utilizeaza arome sanatoase si indulcitori naturali care vor contribui la obtinerea unui gust foarte bun a preparatului pe care te hotarasti sa il gatesti. Daca te intrebi ce este cheesecake-ul trebuie sa stii ca ingredientul de baza este branza. In randurile care urmeaza iti vor fi prezentate cateva retete pe care merita sa le iei in considerare.

Reteta de cheesecake cu sirop de agave

Aceasta reteta este si delicioasa, si recomandata pentru o alimentatie sanatoasa. Siropul de agave nu contine zahar adaugat si rezultatul este uimitor. Gustul dulce-acrisor iti ofera un rasfat pentru papilele gustative si, in egala masura, numeroase beneficii pentru sanatate.

Ingrediente Cheesecake necesare pentru 10 portii:

  • Pentru blat
  • 300 g biscuiti digestivi;
  • 125 g unt topit.
  • Pentru crema
  • 600 g mascarpone;
  • 200 ml frisca lichida;
  • 100 g zahar de cocos organic din gama de arome si indulcitori;
  • un praf de sare.
  • Pentru decor
  • 150 ml sirop de agave;
  • fructe din dulceata.

Cheesecake - Mod de preparare:

Pentru inceput, se pregateste tava, de preferat una cu fundul detasabil, precum si hartie de copt pentru a se desprinde usor si a se aseza pe un platou. In functie de numarul portiilor sau ingredientelor adaugate se poate alege si marimea tavii. 

Blatul se prepara astfel:

  • Biscuitii se pun intr-o punga si se piseaza cu sucitorul, dupa care se pun intr-un bol.
  • Se adauga untul topit peste biscuitii pisati si se amesteca bine pana se omogenizeaza amestecul. Se poate folosi unt de arahide sau unt de caju din gama de unturi si creme proteice care sunt pline de nutrienti valorosi.
  • Amestecul omogen se pune in tava, pe hartia de copt si se niveleaza mai intai cu o lingura, apoi se apasa cu fundul unui pahar pentru a uniformiza compozitia.

Crema se prepara astfel:

  • Se amesteca bine mascarpone cu zaharul de cocos, cu ajutorul mixerului.
  • Se bate bine frisca tinuta la rece intr-un vas foarte rece.
  • Se amesteca mascarpone cu frisca si se obtine o compozitie omogena.
  • Se adauga peste blatul racit aceasta compozitie si se da la rece pentru 2-3 ore.

 Decorul se realizeaza astfel:

  • Pentru inceput, se scoate fundul detasabil si se desprinde crema de pe margini cu ajutorul unui cutit, dupa care se portioneaza cu atentie.
  • Se adauga putin sirop de agave- indulcitorul perfect pentru deserturi datorita gustului usor de caramel si consistentei asemanatoare cu a mierii.
  • Se pot adauga cateva fructe din dulceata: visine, capsuni sau afine.

Sfaturi utile:

  • Pentru o desprindere simpla a desertului de pe marginile tavii se utilizeaza in prealabil spray-ul uleios.
  • Se poate adauga in crema o lingurita masura de proteina vegetala sau alt tip, la alegere, din gama de proteine de pe site, care ajuta la marirea masei musculare si la micsorarea procentului grasimilor din organism.
  • Decorul se realizeaza in momentul servirii, pentru fiecare portie de cheesecake pusa in farfurie.

Toate aceste retete de cheesecake, cu sau fara coacere, sunt ideale pentru mentinerea unui echilibru energetic si a unui stil de viata sanatos. In continuare vei descoperi si alte retete delicioase si sanatoase. In plus, iata inca o varianta minunata care nu trebuie ignorata:

Cheesecake copt ornat cu sos fara adaos de zahar si cu fructe 

Pentru aceasta reteta se utilizeaza, ca si ingredient de baza, branza proaspata de vaci- sursa importanta de proteine si calciu. Decorul se poate realiza, la alegere, din fructe proaspete, congelate sau extrase din dulceata si cu sos fara adaos de zahar.

reteta cheesecake la cuptorreteta cheesecake la cuptor

Se poate utiliza fie un vas cu fund detasabil, fie o tava obisnuita de cuptor, cu peretii inalti. Tava unsa de jur imprejur si tapetata cu hartie de copt se pregateste pentru a adauga compozitia de copt.

Ingrediente Cheesecake necesare pentru 12 portii:

  • 1 Kg branza de vaci;
  • 400 g smantana;
  • 5 linguri de faina;
  • 5 linguri de gris;
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 200 g zahar de cocos;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • coaja de lamaie sau de portocala bio.

Cheesecake Mod de preparare:

  • Se amesteca bine branza cu smantana si putina sare.
  • Se separa albusurile de galbenusuri.
  • Se bat albusurile spuma tare si se adauga zaharul.
  • Galbenusurile se incorporeaza in amestecul cu branza.
  • Albusurile se adauga usor, amestecand de jos in sus.
  • Se adauga grisul in ploaie, faina si bicarbonatul de sodiu, precum si aromele naturale.

Aceasta compozitie se adauga in tava si se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute, la 150 de grade. Se face testul cu scobitoarea pentru a incerca daca este coapta suficient.

Se scoate din cuptor, se raceste si se poate portiona. Se adauga sosul fara adaos de zahar si fructe la alegere, dupa preferinta fiecarei persoane.

Sfaturi utile:

  • Bicarbonatul de sodiu se amesteca in faina pentru a preveni mirosul persistent dupa coacere.
  • Se poate utiliza cu succes faina obtinuta din ovaz pentru un aport de fibre digestive.
  • Sosul si fructele se adauga dupa asezarea in farfurie a fiecarei portii, in momentul servirii, pentru mentinerea aspectului apetisant si valorii nutritive.

Sirop de agave, 400g, Ostrovit, Indulcitor natural

Alimente & Gustari | Sirop de agave, 400g, Ostrovit, Indulcitor natural 0
Sirop de agave, 400g, Ostrovit, Indulcitor natural
Low Fat
Produs in UE
Vegan sau Vegetarian
Low Fat
Produs in UE
Vegan sau Vegetarian
Pret intreg 29,00 lei
/
TVA inclus. Transportul este calculat la finalizarea comenzii.

2. Reteta cheesecake - simpla si utila pentru o alimentatie sanatoasa

reteta cheesecake cu fructereteta cheesecake cu fructe

Daca la una din mese vrei sa consumi ceva dulce care este preparat din ingrediente naturale si sanatoase, la alta vei putea consuma paste proteice sau alte alimente proteice in vederea obtinerii unei energii debordante si a mentinerii tonusului muscular. Pentru a avea certitudinea ca preparatele tale aduc un plus in stilul de viata adoptat, nu numai un aspect sau un gust extrem de placut, foloseste  sosuri fara calorii. Gasesti pe site si spray de gatit pentru dozarea cantitatii de ulei de adaugat la reteta aleasa. Toate aceste ingrediente sunt perfecte pentru o dieta sanatoasa, insa, cel de baza poate fi branza proaspata de vaci sau fructele uscate rehidratate precum diferite tipuri de nuci, migdale, alune sau caju. In continuare vei putea descoperi reteta de cheesecake vegan, pe care o poti prepara foarte simplu si rapid.

Cheesecake vegan - delicios si sanatos

Aceasta reteta este foarte mult utilizata si in bucataria raw vegana, si de catre persoanele care vor sa adopte o alimentatie sanatoasa sau de catre persoanele cu intoleranta la lactoza. Crema din branza este inlocuita cu crema obtinuta din fructe uscate rehidratate.

Sos fara calorii Zero Syrup 425ml, Rabeko, Sos fara calorii Salted Carmel 1
Sos fara calorii Zero Syrup 425ml, Rabeko, Sos fara calorii Chocolate 2
Zero Syrup 425ml, Rabeko, Sos fara calorii
Rabeko
29,00 lei
Alimente & Gustari | Sos fara calorii pentru gustari, 300g, Ostrovit, Fara zahar 0
Sos fara calorii pentru gustari, 300g, Ostrovit, Fara zahar
Ostrovit
19,00 lei
Alimente & Gustari | Sos fara calorii pentru alimente 330ml Quamtrax Gourmet 0
Alimente & Gustari | Sos fara calorii pentru alimente 330ml Quamtrax Gourmet 1
Sos fara calorii pentru alimente 330ml Quamtrax Gourmet
Quamtrax
25,00 lei
😎Super Popular
Alimente & Gustari | Sos fara calorii pentru alimente 375ml, ForPro, Fara zahar si grasimi 0
Alimente & Gustari | Sos fara calorii pentru alimente 375ml, ForPro, Fara zahar si grasimi 1
Sos fara calorii pentru alimente 375ml, ForPro, Fara zahar si grasimi
ForPro
29,00 lei
Sosuri fara calorii | Zero Sauce 425ml, Rabeko, Sosuri pentru alimente fara calorii 0
Sosuri fara calorii | Zero Sauce 425ml, Rabeko, Sosuri pentru alimente fara calorii 1
Zero Sauce 425ml, Rabeko, Sosuri pentru alimente fara calorii
Rabeko
29,00 lei
reteta cheesecake veganreteta cheesecake vegan

Ingrediente Cheesecake necesare pentru 10 portii:

Blat:

  • 100 g curmale;
  • 200 g migdale.

Crema:

  • 400 g caju;
  • zeama de la doua lamai;
  • 200 g miere sau 100 g sirop de artar;
  • 50 g unt de cacao;
  • 300 ml ulei de cocos.

Decorul:

  • Sos Frulove obtinut din fructe;
  • Fructe proaspete sau congelate.

Cheesecake Mod de preparare:

Inainte de a incepe prepararea propriu-zisa este necesar sa fie hidratate migdalele si nucile caju. Pentru aceasta operatiune se spala foarte bine fructele, in vase diferite, dupa care se lasa la hidratat in cate un vas cu apa calda. 

Pentru prepararea blatului se utilizeaza curmalele si migdalele hidratate suficient. Se amesteca bine cu blenderul pana se obtine un amestec omogen si putin lipicios. Se adauga blatul intr-o forma cu fund detasabil, pe hartie de copt care se unge cu ajutorul spray-ului uleios. Se preseaza cu o lingura si cu fundul unui pahar.

Pentru prepararea cremei se amesteca zeama de lamaie cu nucile caju hidratate, cu mierea sau siropul de artar, cu untul de cacao si uleiul de cocos. Cu ajutorul unui blender se obtine o pasta omogena care se va intinde peste blat, in forma de desert. Se poate imparti crema de branza in doua parti egale, pentru a adauga la mijloc putin sos de fructe.

Se decoreaza cu sosul Frulove si se da la rece, chiar la congelator pentru 15-20 de minute. Se adauga fructe proaspete sau congelate in momentul servirii.

Sfaturi pentru preparare:

  • Apa in care au stat la hidratat migdalele si nucile caju se arunca;
  • Se poate utiliza sosul de rodie intre cele doua jumatati de crema pentru un plus de savoare si vitaminizare;
  • Se utilizeaza fructe de padure pentru un aport de antioxidanti, vitamine si minerale.

Pentru persoanele care doresc sa realizeze reteta cheesecake fara coacere este important sa stie ca este usoara, practica si hranitoare. De aceea este atat de des utilizata in fiecare familie care doreste un desert sanatos.

3. Reteta de cheesecake fara coacere - reteta practica si satioasa

Pentru persoanele care doresc sa realizeze reteta cheesecake fara coacere este important sa stie ca este usoara, practica si hranitoare. De aceea este atat de des utilizata in fiecare familie care doreste un desert sanatos.

Cheesecake fara coacere

Fie ca se realizeaza in tava de deserturi, fie ca se aseaza in forme mici de prajituri, aceasta reteta este simplu de realizat si ingredientele folosite ofera nutrientii necesari pentru o alimentatie sanatoasa. Este foarte apreciata de majoritatea persoanelor datorita gradului redus de dificultate si ingredientelor naturale.

Ingrediente Cheesecake necesare pentru 12 portii:

Blatul: 

  • 300 g biscuiti din ovaz;
  • 150 g unt de migdale.

Crema: 

  • 750 g branza de vaci;
  • 250 ml frisca din smantana lichida;
  • 200 g zahar de cocos organic;
  • un praf de sare;
  • arome naturale (vanilie, lamaie, portocala sau scortisoara).

Decorul:

  • Ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao;
  • Fructe de padure (zmeura, afine, mure sau aronia).

Cheesecake fara coacere - Modul de preparare:

  1. Se pregateste forma pentru prajitura.
  2. Se unge cu ajutorul spray-ului uleios.
  3. Se pune hartie de copt pe fundul tavii detasabile.
  4. Se zdrobesc biscuitii cu ajutorul unui sucitor.
  5. Se topeste untul si se amesteca bine cu biscuitii.
  6. Se adauga amestecul omogen in tava si se preseaza cu ajutorul unei linguri.
  7. Se lasa la frigider pentru a se raci timp de 30 de minute.
  8. Branza de vaci se amesteca bine cu zaharul de cocos organic, cu praful de sare si cu aromele naturale, dupa preferinte.
  9. Frisca lichida care este naturala se bate spuma cu putin zahar pudra si se adauga peste amestecul de branza pana se omogenizeaza.
  10. Se da la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
  11. Se prepara sosul de fructe sau de ciocolata amaruie cu continut ridicat de cacao.
  12. Se portioneaza prajitura rece si se adauga sosul peste fiecare portie, in momentul servirii.
  13. Se decoreaza cu fructe de padure pentru un plus de vitaminizare si mineralizare a organismului.

Sfaturi utile pentru preparare:

  • Frisca se bate pana se omogenizeaza, nu mai mult (se poate branzi).
  • Cutitul se spala cu apa calda si se sterge inainte de taierea prajiturii.
  • Se curata lama cutitului de fiecare data cand se portioneaza prajitura.
  • Daca se asaza in forme mici, nu mai este nevoie de portionare.
  • Se decoreaza fiecare portie in momentul servirii, pentru mentinerea aspectului si proprietatilor nutritive.

Exista o multime de retete de cheesecake cu sau fara coacere, care mai de care mai apetisante si mai hranitoare. Fie ca vrei sa ai o dieta echilibrata si sanatoasa, fie ca vrei sa slabesti este important sa-ti calculezi caloriile pe care le consumi. Mai mult decat atat, miscarea in aer liber si odihna sunt esentiale pentru mentinerea unui stil de viata sanatos.

Prin urmare, tu cum vrei sa-ti mentii tonusul muscular, buna-dispozitie si tineretea? Raspunsul depinde de alegerile tale, deoarece este cat se poate adevarat ca mintea sanatoasa se afla intr-un organism sanatos.

Sursa foto: pexels.com

Gem fara zahar | Zero Jam 225ml, Rabeko, Gem de fructe fara zahar si cu putine calorii 0
Gem fara zahar | Zero Jam 225ml, Rabeko, Gem de fructe fara zahar si cu putine calorii 1
Zero Jam 225ml, Rabeko, Gem de fructe fara zahar si cu putine calorii
Rabeko
29,00 lei
Stoc epuizat
Alimente & Gustari | Gem fara zahar Cherry in Jelly, 1kg, Allnutrition, Continut ridiat de fructe 0
Gem fara zahar Cherry in Jelly, 1kg, Allnutrition, Continut ridiat de fructe
Allnutrition
79,00 lei
Stoc epuizat
Alimente & Gustari | Gem fara zahar Blueberry in Jelly, 1kg, Allnutrition, Continut ridicat de fructe 0
Gem fara zahar Blueberry in Jelly, 1kg, Allnutrition, Continut ridicat de fructe
Allnutrition
79,00 lei
Stoc epuizat
Alimente & Gustari | Gem fara zahar Exotic Fruits in Jelly, 1kg, Allnutrition, Continut ridicat de fructe 0
Gem fara zahar Exotic Fruits in Jelly, 1kg, Allnutrition, Continut ridicat de fructe
Allnutrition
79,00 lei
Stoc epuizat
Alimente & Gustari | Gem fara zahar Apple & Pear in Jelly, 1kg, Allnutrition, Indulcit cu eritritol 0
Gem fara zahar Apple & Pear in Jelly, 1kg, Allnutrition, Indulcit cu eritritol
Allnutrition
79,00 lei

Retete similare:

Briose vegane
Vezi reteta
Clatite simple proteice
Vezi reteta
Clatite cu pudra proteica
Vezi reteta