Fursecuri cu banane si ovazFursecuri cu banane si ovaz
Incearca si tu

Fursecuri cu banane si ovaz

nutriland.ro

Timp mediu de citire: 8 minute

Fursecurile cu banane si ovaz sunt un deliciu care combina gustul dulce natural al bananelor coapte cu beneficiile sanatoase ale ovazului. Aceste fursecuri nu sunt doar delicioase, ci si versatile, deoarece le poti personaliza cu ingredientele si aromele preferate. In cazul in care iti doresti sa pregatesti un desert rapid si gustos, care sa-ti reflecte preferintele, dar si stilul de gatit, reteta de fursecuri cu banana si ovaz este ceea ce ti se potriveste. Pregateste-te sa te rasfeti cu o aroma deosebita, dar si cu o textura unica.

Cuprins:

1. Fursecuri cu banane si ovaz – mod de preparare

           1.1. Ingrediente fursecuri cu banana si ovaz pentru 4 persoane

2. Fursecuri cu banana si ovaz – ce trebuie sa faci pentru a obtine gustul si textura caracteristice

3. Fursecuri cu ovaz si banane – cum poti aduce un plus de personalitate retetei de baza?

Fursecuri cu banana si ovaz - pregatirea ingredientelorFursecuri cu banana si ovaz - pregatirea ingredientelor

1. Fursecuri cu banane si ovaz – mod de preparare

Daca iti doresti sa te bucuri de un deliciu dulce sanatos si plin de gust, ai posibilitatea de a prepara fursecuri cu fulgi de ovaz si banane chiar la tine acasa. Tot ce trebuie sa faci este sa respecti pasii de mai jos, iar ulterior, sa savurezi produsul obtinut alaturi de o cana de ceai ori de cafea.

Pasul 1

Inainte de a incepe prepararea fursecurilor cu banana si ovaz, trebuie sa te asiguri ca ai setat cuptorul la 175°C. Apoi, poti pregati o tava cu hartie de copt ori sau un covoras din silicon rezistent la temperaturi mari.

Pasul 2

Intr-un vas mare, zdrobeste bananele coapte pana se omogenizeaza si se formeaza piureul, folosind o furculita sau un zdrobitor de cartofi. Adauga ovazul, nuca de cocos maruntita, mierea sau siropul de artar, untul de nuci, extractul de vanilie, scortisoara macinata si praful de sare in bolul cu piureul de banane. Amesteca bine pentru a combina toate ingredientele pana obtii un aluat gros.

Lasa aluatul la dospit pentru aproximativ 5 minute. Acest timp permite ovazului sa absoarba o parte din umiditatea din banane, rezultand o textura mai placuta.

Pasul 3

Pune portiuni de aluat de marimea unei linguri pe foaia de copt pregatita, pastrand o distanta de circa 2-3 degete intre acestea. Aplatizeaza usor fiecare portiune de aluat cu dosul unei linguri sau cu degetele.

Pasul 4

Coace fursecurile in cuptorul preincalzit timp de 12-15 minute ori pana cand marginile sunt aurii si fursecurile sunt tari. Fii atent, deoarece timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul tau.

Pasul 5

Odata coapte, scoate fursecurile cu banane si fulgi de ovaz din cuptor si lasa-le sa se raceasca timp de 5 minute inainte de a le savura.

1.1. Ingrediente fursecuri cu banana si ovaz pentru [4 persoane]

  • 2 banane coapte;
  • 250 g de ovaz instant (este sortimentul care asigura textura potrivita);
  • 80 g de nuca de cocos maruntita;
  • 170 g miere sau sirop de artar;
  • 170 g  unt de nuci (poti opta pentru sortimente din migdale);
  • 1 lingurita de esenta de vanilie (se pot selecta arome si indulcitori dupa gusturile personale);
  • 5 g de scortisoara macinata;
  • Un praf de sare.
Alimente & Gustari | Ovaz proteic 1kg, pudra, Biotech, Continut ridicat de fibre digestive 0
Ovaz proteic 1kg, pudra, Biotech, Continut ridicat de fibre digestive
Biotech USA
84,00 lei
💣Oferta Lunii
Reducere
Ovaz instant | Oat My Day, 200 g, Ostrovit, Fulgi de ovaz 0
Oat My Day, 200 g, Ostrovit, Fulgi de ovaz
Ostrovit
Pret redus 12,00 lei Pret intreg 25,00 lei Economisesti 52%
Fursecuri cu banana si ovaz - pregatirea aluatuluiFursecuri cu banana si ovaz - pregatirea aluatului

2. Fursecuri cu banana si ovaz – ce trebuie sa faci pentru a obtine gustul si textura caracteristice

Pentru a obtine textura si gustul perfect al fursecurilor cu banana si fulgi de ovaz, tine cont de urmatoarele sfaturi:

  • Banane coapte: Foloseste banane coapte, cu pete maro sau complet maro. Bananele coapte sunt mai dulci si au o textura mai moale, care vor asigura gustul dulce.
  • Amestecarea aluatului: Asigura-te ca ingredientele sunt bine amestecate.
  • Nu amesteca excesiv: Ai grija sa nu amesteci prea mult aluatul. Amestecarea excesiva poate duce la textura mai dura. Se amesteca pana cand ingredientele sunt doar bine combinate.
  • Dospitul aluatului: Lasa aluatul deoparte pentru aproximativ 10-15 minute inainte de coacere.

Timpul de coacere: Urmareste cu atentie fursecurile cu ovaz si banane in timpul coacerii. Scoate-le din cuptor cand devin aurii pe margini. Coacerea excesiva poate duce la prajituri uscate si tari, in timp ce coacerea insuficienta le poate face prea moi.

Timpul de racire: Lasa fursecurile sa se raceasca pe tava de copt cateva minute inainte de a le transfera pe farfurie. Astfel, se vor intari lent, obtinandu-se textura perfecta.

Fursecuri cu banane si ovazFursecuri cu banane si ovaz

3. Fursecuri cu ovaz si banane – cum poti aduce un plus de personalitate retetei de baza?

Acum ca stii reteta de baza pentru fursecuri de ovaz si banane, iata cum o poti personaliza:

Suplimente: Poti include nuci, migdale sau pecan pentru un plus de textura crocanta si aroma. De asemenea, poti adauga fructe uscate, cum ar fi stafide, merisoare sau curmale pentru o aroma dulce.

Ciocolata: Daca esti iubitor de ciocolata, poti plasa cateva bucati in aluat. Combinatia de banane, ovaz si ciocolata creeaza un deliciu irezistibil.

Condimente si arome: Ai posibilitatea de a te juca alaturi de diferite condimente si arome pentru a imbunatati gustul fursecurilor tale. Adauga nucsoara sau ghimbir, pudra de cacao sau cafea macinata pentru un gust deosebit.

„Boost” de sanatate: Sporeste valoarea nutritionala a fursecurilor prin adaugarea suplimentelor sanatoase. Poti include seminte de chia, de in sau de canepa in aluat pentru a adauga fibre si acizi grasi omega-3. De asemenea, o cupa de pudra proteica iti va asigura necesarul de energie.

Fara gluten: Pentru cei care urmeaza o dieta speciala, poti opta pentru ovaz certificat fara gluten pentru a te asigura ca desertul este sigur de consumat. De asemenea, poti experimenta cu sortimente diferite de faina, inclusiv de migdale, de cocos sau un amestec fara gluten pentru o textura diferita.

Fursecurile cu banane si ovaz sunt un rasfat dulce care poate fi usor personalizat pentru a se potrivi preferintelor tale. Reteta de baza iti permite sa pregatesti fursecuri delicioase si sanatoase, dar si libera alegere privind personalizarea. Asadar, aduna ingredientele si pregateste-te sa savurezi fursecuri cum nu ai mai gustat!

Sursa foto: freepik.com

Retete similare

Reteta rulada
Vezi reteta
Negresa de post cu gem
Vezi reteta
Clatite proteice
Vezi reteta