2. Prajitura rulada cu crema de cocos si pandispan pufos de cacao - mod de preparare
Rasfata-te cu fuziunea perfecta de cacao bogata si nuca de cocos cu acest desert delicios si sanatos. Cu o umplutura delicioasa de nuca de cocos infuzata cu pudra proteica si un pandispan de cacao irezistibil si fara zahar, aceasta prajitura rulada cu crema iti va satisface cu siguranta pofta de dulce.
Pasul 1
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Intre timp, tapeteaza o tava dreptunghiulara cu hartie de copt. Intr-un castron mare, bate ouale pana cand devin spumoase. Adauga amestecul proteic de clatite, pudra de cacao, praful de copt si stevia. Amesteca usor pana se incorporeaza bine, fara a amesteca prea mult. Toarna aluatul in tava de copt pregatita, raspandindu-l uniform pentru a obtine un strat subtire, dreptunghiular. Se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 10-12 minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.
Pasul 2
Intr-un castron separat, combina iaurtul grecesc, pudra proteica, nuca de cocos maruntita si mierea (daca folositi). Se amesteca bine pana cand ingredientele sunt bine incorporate, formand o umplutura cremoasa si bogata.
Pasul 3
Dupa ce blatul s-a racit usor, scoate-l cu grija din tava de copt pe o suprafata curata sau pe o foaie de hartie de copt. Intinde uniform umplutura de nuca de cocos pe intreaga suprafata, lasand un mic spatiu in margini. Pornind de la unul dintre laturile mai scurte, ruleaza usor, folosind hartia de copt sau planseta din bambus. Continua sa rulezi pana ajungi la celalalt capat, creand o rulada compacta si atragatoare vizual. Desertul se tine la frigider pentru cel putin o ora pentru a se intari. Se serveste ca atare sau cu fructe proaspete, precum capsune sau zmeura.
2.1.Ingrediente rulada cu crema de cocos [pentru 6-8 persoane]
Pentru blatul de cacao:
Pentru umplutura cu cocos:
- 200 g iaurt grecesc;
- 30 g pudra proteica (cu de vanilie sau nuca de cocos);
- 3 linguri nuca de cocos maruntita;
- 3 linguri de miere (optional).
3. Prajitura rulada - tehnici si idei pentru rezultate delicioase si sanatoase
Arta de a rula un pandispan delicat intr-o spirala somptuoasa, plina de arome incantatoare, este un adevarat triumf culinar. Deci, care sunt secretele si tehnicile care duc la un blat pufos fara cusur, perfect pentru rulare? Si cum poti crea optiuni cu continut scazut de calorii folosind ingrediente cheie, cum ar fi pudra de proteine, amestec de clatite de proteine si creme si tartine cu infuzie de proteine?
Ei bine, obtinerea unui pandispan usor si aerisit este baza oricarei rulade remarcabile. Pentru a crea o capodopera umflata, ia in considerare incorporarea urmatoarelor secrete in rutina de coacere.
Incepe prin a separa galbenusurile de albusuri. Amesteca galbenusurile cu indulcitorul la alegere si, intr-un castron separat, bate albusurile pana devin o crema usoara si aerata, care nu curge. Rezultatul se pliaza usor in amestecul de galbenusuri, fara a insista prea mult. Aceasta tehnica infuzeaza blatul cu o textura pufoasa si delicata.
Pentru un blat mai consistent, ia in considerare incorporarea in reteta a pudrei de proteine sau a amestecului de clatite proteice. Aceste alternative ofera un plus de macronutrienti, mentinand in acelasi timp o textura usoara si savuroasa. Inlocuieste, astfel, o portie din faina obisnuita cu mixurile proteice, urmand instructiunile producatorului pentru rapoartele de inlocuire.
Pentru un pandispan umed si fraged, adauga o nota de grasime la aluat. Opteaza pentru alternative mai sanatoase, cum ar fi unturi si creme proteice, iaurt grecesc, sos de mere neindulcit sau piure de banane. Aceste ingrediente nu numai ca imbunatatesc textura, dar contribuie si la un profil caloric scazut.
In timp ce pandispanul este vedeta, umplutura unei rulade decide profilul de aroma final al desertului. Iata cateva optiuni creative, cu continut scazut de calorii de luat in considerare:
Ganache plina de proteine
Rasfata-ti papilele gustative cu un ganache simplu, din doar trei ingrediente. Într-o cratita pregatita la bain-marie, topeste 200 grame de ciocolata neagra cu 200 ml lapte de cocos la conserva, la foc mic. Odata ce este neteda si cremoasa, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca o ora inainte de a o pune in blender pentru o consistenta mai omogena si cremoasa. Se intine apoi pe pandispan si se asezoneaza cu miere sau sirop de agave, pentru un plus de dulceata.
Crema de vanilie
Prepara o crema de vanilie de vis folosind pudra proteica. Intr-un castron, combina pudra proteica de vanilie cu 200 grame de iaurt grecesc cu continut scazut de grasimi sau branza de vaci, impreuna cu esenta de vanilie si miere sau cu arome si indulcitori la alegere. Foloseste un mixer de mana si amesteca usor pana devine cremos si usor de intind peste foaia de pandispan.