2. Idei de retete de batoane proteice fara zahar facute in casa
Batoanele proteice vegane sunt o alegere excelenta in cazul in care iti doresti sa te bucuri de gustul delicios al unei gustari sanatoase fara zahar si multe calorii. Iata cateva idei de retete de batoane proteice vegane fara zahar pe care le poti prepara chiar in propria ta casa:
- Batoane proteice cu ciocolata si migdale:
Ingrediente:
- 200 g de fulgi de ovaz;
- 100 g de pudra de proteine vegana;
- 50 g de unt de migdale ;
- 50 g de sirop de artar;
- 2 linguri de seminte de in macinate;
- 50 g de fulgi de ciocolata neagra vegana;
- 50 g de migdale macinate.
Instructiuni:
Pentru a prepara aceasta reteta de batoane proteice cu ciocolata si migdale, fara zahar, incepe prin a amesteca intr-un castron fulgii de ovaz impreuna cu pudra proteica si semintele de in. Peste acestea, adauga untul de migdale si siropul de artar si amesteca toate ingredientele bine pana cand se omogenizeaza. Mai apoi, pentru a le oferi o textura crocanta si un gust aparte batoanelor tale, adauga fulgii de ciocolata neagra si migdalele tocate si amesteca-le. Dupa ce ai realizat si acest pas, transfera compozitia intr-o tava pe care ai pus hartie de copt si pune-o in congelator pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand se intareste. Scoate tava din congelator si taie compozitia in forma de batoane, dupa care le poti servi sau pastra intr-un recipient ermetic.
2. Batoane proteice cu fructe de padure si seminte:
Ingrediente:
- 200 g de fulgi de ovaz;
- 100 g de pudra de proteine vegana;
- 50 g de unt de migdale ;
- 50 g de sirop de artar;
- 2 linguri de seminte de chia;
- 100 g de fructe de padure uscate ;
- 2 linguri de seminte de floarea-soarelui.
Instructiuni:
Amesteca ingredientele uscate intr-un bol si dauga peste acestea untul de migdale si siropul de artar. Mai apoi, adauga fructele de padure uscate si semintele de floarea-soarelui si amesteca din nou. Transfera compozitia obtinuta intr-o tava in care ai pus hartie de copt si las-o sa se raceasca la congelator pentru aproximativ 30 de minute, iar mai apoi scoate-o si portioneaz-o in formele dorite.
3. Batoane proteice cu caju si stafide
Ingrediente:
- 200 g de caju crud;
- 100 g de stafide;
- 100 g de fulgi de cocos;
- 50 g de sirop de artar sau miere;
- 50 g de unt de caju;
- 2 linguri de seminte de in;
- 2 linguri de seminte de chia;
- 1 lingura de ulei de cocos topit;
- 1 lingurita de esenta de vanilie.
Instructiuni:
Pentru inceput, marunteste caju, stafidele, fulgii de cocos si semintele de in si chia intr-un robot de bucatarie pana cand devin fine si lipicioase. Pune ingredientele maruntite intr-un bol si amesteca-le cu siropul de artar sau mierea, untul de caju, uleiul de cocos si esenta de vanilie pana cand obtii o pasta omogena. Transfera compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt si preseaza-le usor pana cand obtii o forma compacta. Baga tava in congelator pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand amestecul este bine intarit, dupa care taie-l in dimensiunea dorita.
4. Batoane proteice cu ciocolata neagra si migdale
Ingrediente:
- 200 g de migdale crude;
- 100 g de fulgi de ovaz;
- 50 g de seminte de dovleac;
- 50 g de seminte de susan;
- 50 g de seminte de floarea-soarelui;
- 50 g de nuci macinate;
- 50 g de unt de arahide sau migdale;
- 50 g de sirop de artar sau miere;
- 50 g de ulei de cocos topit;
- 50 g ciocolata neagra maruntita.
Instructiuni:
Amesteca migdalele, fulgii de ovaz, nucile macinate, semintele de dovleac, de susan si de floarea-soarelui intr-un bol de dimensiuni mari. Adauga untul de arahide sau migdale, siropul de artar sau mierea si uleiul de cocos topit si amesteca-le bine. Mai apoi, adauga ciocolata neagra si amesteca usor. Dupa ce ai urmat si acest pas, transfera compozitia intr-o tava acoperita cu hartie de copt si pune-o in congelator pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand este bine intarit. In final, scoate compozitia si portioneaz-o in bucati dreptunghiulare sau patrate in functie de preferinte.