Tarta cu caise
Tarta cu caise
The FALL PROMO - REDUCERI de pana la -60% OFF | Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
The FALL PROMO - REDUCERI de pana la -60% OFF | Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
Are you 18 years old or older?
Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.
Tarta cu caise
Timp mediu de citire: 5 minute
Tarta cu caise este un preparat apetisant si sanatos pe care il poti pregati chiar in propria ta casa. Durata medie de preparare a acesteia este de aproximativ 50-60 de minute, in functie de complexitatea retetei pe care o alegi. Aceasta combina gustul dulce si suculent al caiselor proaspete cu consistenta crocanta si frageda a crustei de tarta si iti permite sa o adaptezi in functie de preferintele tale, cum ar fi sa adaugi ingrediente precum migdale sau vanilie pentru a intensifica aromele. Astfel, vei obtine o tarta cu caise delicioasa pe care o poti servi atat in orice moment al zilelor obisnuite, cat si in cadrul unor ocazii speciale, fiind un desert elegant si rafinat.
Cuprins
1.1. Ingrediente tarta cu caise pentru [pentru 6 persoane]
Pentru a pregati acest desert, este necesar sa cunosti cum se face o tarta cu caise pas cu pas. Mai apoi, este necesar sa te asiguri ca ai toate ingredientele de care ai nevoie, iar in cazul in care iti doresti, poti alege sa adaptezi reteta in functie de preferintele tale sau ale celor dragi. Astfel, pentru a pregati o tarta cu caise delicioasa, ar fi bine sa urmezi urmatorii pasi:
Pasul 1
Pentru inceput, este necesar sa pregatesti aluatul pentru tarta cu caise. Amesteca faina integrala si sarea intr-un bol de dimensiuni mari, adauga cuburile de unt si amesteca cu degetele pana cand obtii o textura nisipoasa. In continuare, adauga zaharul pudra si oul in bol si amesteca ingredientele cu o furculita pana cand se formeaza un aluat omogen. Daca este necesar, poti adauga o lingura sau doua de apa rece pentru a ajuta la legarea aluatului.
Pasul 2
Transfera aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, framanta-l usor cu mainile pana cand devine omogen, iar mai apoi imparte-l in doua bucati egale si formeaza doua bile. Infasoara-le in folie alimentara si lasa-le in frigider timp de cel putin 30 de minute. In timp ce aluatul se odihneste, pregateste umplutura amestecand caisele taiate in jumatati cu zaharul si sucul de lamaie, iar mai apoi lasa-le sa se marineze timp de 10 minute, astfel incat zaharul sa se dizolve si aromele sa se combine. Optional, poti adauga pudra proteica in umplutura, deoarece imbunatateste valoarea nutritionala si ii ofera un gust deosebit.
Pasul 3
Preîncălzește cuptorul la 180°C, iar mai apoi scoate o bucată de aluat din frigider si intinde-o in forma rotunda pe suprafata presarata cu faina. Transfera foaia de aluat in tava tapetata cu spray de gatit, preseaz-o usor pe fund si pe margini si perforeaz-o usor cu o furculita pentru a preveni umflarea in timpul coacerii, iar mai apoi umple-o cu caise. In continuare, scoate cealalta bucata de aluat din frigider, formeaza fasii cu care sa realizezi un model care sa acopere tarta si aseaza-l peste aceasta. Daca doresti, poti unge suprafata tartei cu un ou batut pentru a obtine o crusta aurie si crocanta.
Pasul 4
In final, coace tarta in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand devine aurie, iar caisele se inmoaie si se incalzesc. Odata coapta, scoate tarta din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o taia si servi.
In cazul in care nu iti doresti o tarta cu caise simpla, exista numeroase variante pentru care poti opta, insa este important sa pornesti de la reteta de baza si sa adaugi ingrediente suplimentare care iti plac pentru a obtine un desert unic care sa iti reflecte gusturile. De exemplu, poti incorpora o esenta de vanilie sau coaja de lamaie in umplutura, pentru a-i adauga un gust deosebit prajiturii tale sau poti presara un strat subtire de migdale sau nuci maruntite pe partea de sus a tartei pentru a-i conferi o crusta crocanta. In plus, poti turna o glazura deasupra tartei pentru a-i oferi un aspect stralucitor si apetisant.
In concluzie, tarta cu caise este un desert delicios si racoritor pe care il poti prepara simplu si rapid chiar in propria ta casa si il poti servi ori de cate ori simti nevoia atat singur, cat si alaturi de invitatii tai.
Sursa foto: freepik.com
Vrei sa ai parte de cele mai bune reduceri?
Aboneaza-te la newsletterul nostru si ne vom asigura ca vei primi intotdeauna cele mai bune oferte.