Tarta cu caise este un preparat apetisant si sanatos pe care il poti pregati chiar in propria ta casa. Durata medie de preparare a acesteia este de aproximativ 50-60 de minute, in functie de complexitatea retetei pe care o alegi. Aceasta combina gustul dulce si suculent al caiselor proaspete cu consistenta crocanta si frageda a crustei de tarta si iti permite sa o adaptezi in functie de preferintele tale, cum ar fi sa adaugi ingrediente precum migdale sau vanilie pentru a intensifica aromele. Astfel, vei obtine o tarta cu caise delicioasa pe care o poti servi atat in orice moment al zilelor obisnuite, cat si in cadrul unor ocazii speciale, fiind un desert elegant si rafinat.
Cuprins
- Tarta cu caise - mod de preparare
1.1. Ingrediente tarta cu caise pentru [pentru 6 persoane]
- Idei de imbunatatire a unei retete de tarta cu caise proaspete facuta in casa
1. Tarta cu caise – mod de preparare
Pentru a pregati acest desert, este necesar sa cunosti cum se face o tarta cu caise pas cu pas. Mai apoi, este necesar sa te asiguri ca ai toate ingredientele de care ai nevoie, iar in cazul in care iti doresti, poti alege sa adaptezi reteta in functie de preferintele tale sau ale celor dragi. Astfel, pentru a pregati o tarta cu caise delicioasa, ar fi bine sa urmezi urmatorii pasi:
Pasul 1
Pentru inceput, este necesar sa pregatesti aluatul pentru tarta cu caise. Amesteca faina integrala si sarea intr-un bol de dimensiuni mari, adauga cuburile de unt si amesteca cu degetele pana cand obtii o textura nisipoasa. In continuare, adauga zaharul pudra si oul in bol si amesteca ingredientele cu o furculita pana cand se formeaza un aluat omogen. Daca este necesar, poti adauga o lingura sau doua de apa rece pentru a ajuta la legarea aluatului.
Pasul 2
Transfera aluatul pe o suprafata de lucru presarata cu faina, framanta-l usor cu mainile pana cand devine omogen, iar mai apoi imparte-l in doua bucati egale si formeaza doua bile. Infasoara-le in folie alimentara si lasa-le in frigider timp de cel putin 30 de minute. In timp ce aluatul se odihneste, pregateste umplutura amestecand caisele taiate in jumatati cu zaharul si sucul de lamaie, iar mai apoi lasa-le sa se marineze timp de 10 minute, astfel incat zaharul sa se dizolve si aromele sa se combine. Optional, poti adauga pudra proteica in umplutura, deoarece imbunatateste valoarea nutritionala si ii ofera un gust deosebit.
Pasul 3
Preîncălzește cuptorul la 180°C, iar mai apoi scoate o bucată de aluat din frigider si intinde-o in forma rotunda pe suprafata presarata cu faina. Transfera foaia de aluat in tava tapetata cu spray de gatit, preseaz-o usor pe fund si pe margini si perforeaz-o usor cu o furculita pentru a preveni umflarea in timpul coacerii, iar mai apoi umple-o cu caise. In continuare, scoate cealalta bucata de aluat din frigider, formeaza fasii cu care sa realizezi un model care sa acopere tarta si aseaza-l peste aceasta. Daca doresti, poti unge suprafata tartei cu un ou batut pentru a obtine o crusta aurie si crocanta.
Pasul 4
In final, coace tarta in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand devine aurie, iar caisele se inmoaie si se incalzesc. Odata coapta, scoate tarta din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o taia si servi.