1.1. Ingrediente budinca de ovaz pentru 2 persoane
Budinca de ovaz e aproape reteta perfecta, pentru ca necesita doar doua ingrediente principale:
Poti opta pentru o esenta de vanilie, rom, migdale, cocos etc. si miere, sau alt indulcitor, in functie de preferinte.
Practic, in acest punct, budinca poate fi servita ca atare. Daca vrei, insa, sa o imbogatesti cu alte arome si nutrienti, atunci urmeaza sa adaugi toppingul preferat: fructe proaspete sau uscate, nuci, seminte, unt, ciocolata, gem etc.
Alternativ, daca preferi sa masori totul cu exactitate atunci cand gatesti, mai degraba decat sa improvizezi si sa te lasi dus de val, ingredientele vor fi:
- 125 de grame fulgi de ovaz instant;
- 240 ml de lapte (vegetal sau animal) ori apa;
- un praf de sare;
- optional: o jumatate de lingurita de esenta de vanilie (sau alta esenta);
- optional: o lingura de miere sau alt indulcitor (cu cat mai natural, cu atat mai bine).
Dupa ce o vei gati prima data, iti vei da seama ce anume necesita ajustat, pentru a o aduce mai aproape de gusturile tale: mai putin sau mai mult lapte, o esenta in plus sau in minus, fulgi mai mari sau mai fini etc. Important este sa incerci, iar cu timpul vei descoperi reteta perfecta pentru tine.