2. Retete cu noodles: cum sa pregatesti retete gustoase si sanatoase cu noodles
In functie de preferintele proprii, exista numeroase retete delicioase si sanatoase de noodles pe care le poti alege, cum ar fi:
- Noodles cu legume:
Aceasta reteta de noodles este o sursa buna de fibre si vitamine, deoarece contine numeroase legume si alimente sanatoase. Pe langa legume, aceasta include paste proteice, o alternativa sanatoasa a celor fainoase, ulei de cocos, o sursa sanatoasa de grasimi saturate si ghimbir care are proprietati antiinflamatorii si ajuta la digestie. Aceasta reteta este usor de preparat si poate fi personalizata cu legumele favorite ale tale sau ale persoanelor alaturi de care urmeaza sa o servesti.
Ingrediente noodles cu legume:
- 250 g de noodles proteice;
- 2 linguri de ulei de cocos;
- 1 ardei gras;
- 1 morcov;
- 1/2 cana de mazare;
- 1/2 cana de ciuperci;
- 2 lingurite de sos de soia;
- 1 lingurita de ghimbir macinat;
- 1 ceapa mica;
- usturoi dupa gust;
- sare si piper dupa gust;
- coriandru proaspat pentru decor.
Noodles cu legume - Mod de preparare:
Pentru inceput, este necesar sa fierbi pastele pe care le-ai ales intr-o oala mare conform instructiunilor de pe pachet, iar mai apoi sa le scurgi bine si sa le lasi deoparte. Dupa ce ai urmat acest pas, incinge uleiul de cocos intr-o tigaie mare, adauga usturoiul si ceapa si caleste-le pentru aproximativ 5 minute. Mai apoi, adauga ardeiul gras, morcovul, mazarea si ciupercile si continua sa gatesti totul pentru inca 3-4 minute sau pana cand legumele devin moi. Adauga sosul de soia, ghimbirul macinat, sarea si piperul si amesteca bine, iar dupa acest pas pune toata cantitatea de noodles. Pentru ca preparatul sa fie gata, este nevoie doar sa adaugi toate ingredientele bine astfel incat noodles sa fie acoperite de sos si legume, sa iei tigaia de pe foc si sa presari deasupra coriandru proaspat.
2. Noodles cu cartofi dulci si somon:
Acest preparat este bogat in proteine, vitamine si fibre. Cartofii dulci sunt o sursa excelenta de carotenoide si fibre, somonul este bogat in acizi grasi, omega-3 si proteine, iar noodles de orez sunt o alternativa sanatoasa fara gluten a pastelor fainoase. Pentru a face aceasta reteta mai sanatoasa, poti inlocui uleiul de masline cu cel de nuca de cocos sau avocado, ambele fiind bogate in acizi grasi benefici pentru sanatate. De asemenea, in loc de somon, poti folosi ton sau tofu pentru o optiune vegetariana sau vegana.
Ingrediente noodles cu cartofi dulci si somon:
- 2 cartofi dulci medii;
- 2 linguri de ulei de masline;
- sare si piper după gust;
- 2 fileuri de somon proaspăt (aproximativ 200 g);
- 250 g de noodles din orez;
- 1 lingura de sos de soia;
- 1 lingura de miere;
- 1 lingura de ghimbir proaspat;
- 1 ardei gras;
- 1 morcov;
- 1/2 cana de mazare;
- 2 linguri de seminte de susan;
- usturoi dupa gust;
- coriandru proaspat pentru decor.
Noodles cu cartofi dulci si somon - Mod de preparare:
Primul pas este sa preincalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius, iar mai apoi sa amesteci cuburile de cartofi dulci cu uleiul de masline, sarea si piperul intr-un castron. Dupa ce le-ai amestecat, raspandeste-le intr-un singur strat pe o tava de copt si da-le la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute sau pana cand sunt rumenite si moi. Mai apoi, intr-un bol mic, amesteca sosul de soia, mierea si ghimbirul, iar intr-o tava mare incinge o lingura de ulei de masline si adauga usturoiul si ardeiul gras, pe care le calesti pentru aproximativ 2 minute sau pana cand se inmoaie. Intr-o tigaie, pune mazarea, morcovul, somonul si sosul de soia cu ghimbir si gateste-le pentru aproximativ 5-7 minute sau pana cand somonul este gatit, dar nu uscat. Intre timp, fierbe noodles conform instructiunilor de pe ambalaj, scurge-le bine si adauga-le in tigaia cu legume si somon. Mai apoi, adauga cartofii dulci rumeniti si semintele de susan si amesteca-le bine. In final, mai trebuie doar sa iti decorezi preparatul cu coriandru proaspat dupa care il poti servi.
3. Noodles cu pui si fasole verde:
Aceasta reteta este o optiune excelenta pentru o masa sanatoasa si gustoasa, plina de proteine si legume proaspete. Puiul este o sursa excelenta de proteine slabe si nutrienti esentiali, in timp ce legumele adauga culoare si nutrienti valorosi. De asemenea, si aceasta reteta este una pe care o poti persoanliza folosind ingredientele tale favorite, astfel incat sa o transformi in una pe gustul tau.
Ingrediente noodles cu pui si fasole verde:
- 250 g de noodles;
- 2 piepturi de pui;
- 1 ceapa rosie;
- usturoi;
- 1 morcov;
- 1 pahar cu fasole verde;
- 2 linguri de sos de soia;
- 2 linguri de ulei de susan;
- 1 ardei iute (optional);
- sare si piper dupa gust;
- coriandru proaspat sau patrunjel pentru decor.
Noodles cu pui si fasole verde - Mod de preparare:
Incepe prin pregatirea noodles conform instructiunilor de pe ambalaj, iar mai apoi incinge uleiul de susan intr-o tigaie mare sau un wok la foc mediu. In continuare, adauga cuburile de piept de pui si prajeste-le timp de 5-6 minute sau pana cand se rumenesc sau sunt gata. Adauga ceapa, usturoiul, ardeiul iute, morcovul si fasolea verde si amesteca totul bine, iar mai apoi pune sosul de soia si amesteca din nou. In final, adauga noodles in tigaie si amesteca bine pana cand se incalzesc si se combina cu celelalte ingrediente. Nu uita sa gusti si sa adaugi sare si piper. Dupa ce sunt gata, mai este nevoie doar sa adaugi coriandrul sau patrunjelul proaspat si pot fi servite.