2. Pandispan pufos cu mere - reteta de post
Ingrediente (pentru 4 persoane):
- ½ cana de ulei
- 3 mere taiate cubulete
- O cana de apa carbogazoasa
- O cana de zahar
- 10g praf de copt
- 2.5 cani de faina
- Putina sare
- Dupa preferinte/optional - esente, scortisoara, miez de nuca
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava de copt, tapetata cu hartie.
- Aasteca intr-un bol mare mai intai ingredientele lichide - apa, uleiul si, dupa caz, esentele sau zeama de lamaie, dupa care se adauga sarea si zaharul.
- Intr-un bol separat, se amesteca praful de copt si faina, dupa care se toarna peste compozitia lichida.
- Se amesteca bine pana la omogenizarea amestecului final.
- Adauga merele taiate cubulete si, daca vrei un desert cu un miez putin crocant, si putina nuca pisata, amestecand bine pana cand obtii o compozitie uniforma.
- Pune amestecul la cuptor timp de 30-35 de minute.
- Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pe o farfurie.
- Dupa ce s-a racit putin, poti presara putina scortisoara sau zahar vanilinat deasupra.
3. Pandispan cu mere fara zahar - reteta pentru sportivi
Chiar daca dulciurile sunt deseori evitate de sportivi, nu trebuie sa elimini complet din regimul tau si cateva mici bucurii ale papilelor gustative. Iata o reteta de pandispan cu mere gustos si sanatos, fara zahar adaugat!
Ingrediente:
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la150-160 de grade.
- Separa galbenusul de albus in doua boluri diferite.
- Adauga peste galbenusuri mierea sau indulcitorul si siropul, amestecand bine pana la omogenizare.
- Bate albusurile cu ajutorul unui mixer pana obtii o consistenta spumoasa si adauga, treptat, galbenusurile.
- Adauga faina integrala, feliile de mar, praful de copt, pudra proteica si esentele aromate (daca ai optat pentru ele) si amesteca bine, pana la omogenizare.
- Unge vasul de copt cu spray-ul de gatit si pune amestecul la cuptor pentru circa 20-25 de minute.
- Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca pe o farfurie.
- Orneaza prajitura cu bucatele de fructe, scortisoara sau miez de nuca, dupa preferinte.
Pandispanul cu mere este o prajitura simplu si rapid de realizat si pe atat de delicioasa. Rasfata-i pe cei dragi, dar si pe tine cu un desert numai bun de lins pe degete si incearca chiar acum una dintre aceste retete!
Sursa foto: Unsplash.com.