Iata care sunt pasii de care trebuie sa tii cont daca iti doresti sa pregatesti o rulada din piept de pui cu spanac la cuptor sau pe tigaie, pe care o poti servi simpla sau alaturi de garnituri sanatoase, pentru a avea parte de mese satisfacatoare:
Pasul 1:
Preincalzeste cuptorul la 180°C, iar mai apoi spala si curata spanacul. In cazul in care folosesti spanac congelat, dezgheata-l conform instructiunilor de pe ambalaj, iar mai apoi taie-l marunt.
Pasul 2:
Stropeste cu spray pentru gatit o tigaie si incinge-o la foc mediu, iar mai apoi adauga usturoiul maruntit si spanacul taiat. Caleste-le pentru aproximativ 3-4 minute, pana cand spanacul se inmoaie, iar mai apoi lasa-le sa se raceasca.
Pasul 3:
Intr-un bol mare, combina branza cu telemeaua, creand un amestec bogat si cremos. Adauga spanacul calit si smantana, care ii aduc o aroma si o textura delicioasa intregii compozitii. Spanacul calit ii ofera o nota de prospetime, in timp ce smantana ii ofera o consistenta fina si un gust delicat.
Pasul 4:
Pentru a evidentia aromele, condimenteaza generos amestecul cu sare si piper proaspat macinat, ajustand gustul dupa preferinte. Amesteca cu grija toate ingredientele, pana cand obtii o compozitie uniforma si omogena, astfel incat sa te bucuri de o umplutura delicioasa si echilibrata pentru a umple pieptul de pui.
Pasul 5:
Aseaza fiecare bucata de piept de pui pe o suprafata de lucru curata si tai-o in doua pe lungime, utilizand un cutit ascutit si curat. Astfel, vei obtine 8 bucati subtiri si lungi, cu grosime uniforma, care vor fi usor de rulat si de gatit. Este important sa tai cu atentie, mentinand integritatea carnii pentru a putea forma rulourile cu succes.
Pasul 6:
Pune fiecare bucata de piept de pui intre doua folii de plastic, iar mai apoi bate-le cu ajutorul unui ciocan de snitele pana cand este subtire si uniforma. Imparte amestecul de branza si spanac in 8 portii egale. Pune cate o lingura generoasa de umplutura pe fiecare bucata de piept de pui si ruleaza strans.
Pasul 7:
In functie de modul de preparare ales, poti aseza pieptul de pui umplut cu spanac intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu spray pentru gatit. Mai apoi, introdu preparatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand pieptul de pui este frumos rumenit si gatit complet in interior. Alternativ, poti praji rulourile intr-o tigaie cu ulei incins, gatindu-le pe ambele parti pana cand devin aurii, iar carnita este gatita.