Piept de pui cu spanac_coverPiept de pui cu spanac_cover
Incearca si tu

Piept de pui cu spanac

nutriland.ro

Timp de citire: 8 minute

Timp de preparare: 45 minute

Alimentatia este esentiala pentru mentinerea sanatatii generale si prevenirea multor afectiuni. Consumul unei varietati de alimente bogate in nutrienti esentiali, cum ar fi proteinele din pieptul de pui, contribuie la construirea si repararea tesuturilor, mentinerea masei musculare si sustinerea metabolismului energetic. Aceste alimente ii ofera corpului substantele nutritive necesare pentru a functiona optim si pentru a sustine un sistem imunitar puternic.

De asemenea, combinatia de proteine slabe, cum ar fi pieptul de pui, cu ingrediente nutritive precum spanacul, aduce beneficii multiple pentru sanatate. Cu ajutorul acestor ingrediente, poti obtine retete delicioase de piept de pui cu spanac, a caror preparare pentru 4 persoane dureaza aproximativ 40-45 de minute si care pot fi integrate cu succes intr-un regim alimentar echilibrat.

Cuprins:

  1. Piept de pui cu spanac - mod de preparare

1.1. Ingrediente piept de pui cu spanac pentru 4 persoane

2. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!

3. Piept de pui umplut cu spanac - alaturi de ce il poti servi

1. Piept de pui cu spanac - mod de preparare_piept, spanac, farfurie, salata 11. Piept de pui cu spanac - mod de preparare_piept, spanac, farfurie, salata 1

1. Piept de pui cu spanac - mod de preparare

Pieptul de pui cu spanac este o alegere culinara care imbina gustul delicios cu beneficiile nutritionale. Pieptul de pui furnizeaza proteine esentiale pentru constructia si repararea tesuturilor, fiind o optiune ideala in cazul in care iti doresti sa-ti mentii sau sa-ti dezvolti masa musculara. Pe langa proteine, aceasta reteta delicioasa este o sursa bogata de niacina si vitamina B6, contribuind astfel la un metabolism energetic sanatos si la buna functionare a sistemului nervos. 

Adaugarea spanacului in aceasta reteta aduce un aport semnificativ de nutrienti esentiali, precum vitaminele A, C si K, fier si calciu. Vitamina A este foarte importanta pentru sanatatea ochilor si a pielii, vitamina C intareste sistemul imunitar, in timp ce vitamina K este esentiala pentru coagularea sangelui. Mai mult, fierul este important in producerea de hemoglobina, iar calciul ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.

Reteta de piept de pui cu spanac umplut nu numai ca iti satisface papilele gustative, dar iti ofera si un cocktail nutritiv esential pentru un stil de viata sanatos. Prin combinarea pieptului de pui, o sursa excelenta de proteine slabe, cu spanacul, o adevarata comoara de vitamine si minerale, poti obtine o masa echilibrata si hranitoare, pe care o poti savura alaturi de prieteni sau familie in cadrul unui pranz, unei cine si nu numai. 

Consumul regulat al acestui preparat poate contribui la imbunatatirea sanatatii generale, sustinand functiile organismului si ajutand la prevenirea deficientelor nutritionale. Mai mult, reteta de piept de pui cu spanac este versatila, usor de preparat si poate fi adaptata in functie de preferinte personale, fiind perfecta in cazul in care iti doresti sa adopti sau sa mentii un stil de viata activ si sanatos.

Pieptul de pui cu spanac poate fi umplut in functie de preferinte, insa reteta cu branza, smantana si spanac este una dintre cele mai apreciate datorita gustului bogat si a texturii echilibrate. Pieptul de pui umplut cu sos de smantana, branza si spanac poate fi pregatit cu succes atat la cuptor, cat si la tigaie. 

Daca alegi sa pregatesti piept de pui umplut cu spanac la cuptor, vei avea parte de o gatire uniforma si o carne suculenta, pe cand prepararea acestuia la tigaie ofera o crusta frageda si arome intense. Indiferent de metoda aleasa, pieptul de pui umplut cu spanac, branza si smantana este o alegere rafinata si satisfacatoare pentru orice masa, aducand o explozie de gusturi si arome in farfurie.

1. Piept de pui cu spanac - mod de preparare_femeie, bucatarie 21. Piept de pui cu spanac - mod de preparare_femeie, bucatarie 2

Iata care sunt pasii de care trebuie sa tii cont daca iti doresti sa pregatesti o rulada din piept de pui cu spanac la cuptor sau pe tigaie, pe care o poti servi simpla sau alaturi de garnituri sanatoase, pentru a avea parte de mese satisfacatoare:

Pasul 1: 

Preincalzeste cuptorul la 180°C, iar mai apoi spala si curata spanacul. In cazul in care folosesti spanac congelat, dezgheata-l conform instructiunilor de pe ambalaj, iar mai apoi taie-l marunt.

Pasul 2:

Stropeste cu spray pentru gatit o tigaie si incinge-o la foc mediu, iar mai apoi adauga usturoiul maruntit si spanacul taiat. Caleste-le pentru aproximativ 3-4 minute, pana cand spanacul se inmoaie, iar mai apoi lasa-le sa se raceasca.

Pasul 3:

Intr-un bol mare, combina branza cu telemeaua, creand un amestec bogat si cremos. Adauga spanacul calit si smantana, care ii aduc o aroma si o textura delicioasa intregii compozitii. Spanacul calit ii ofera o nota de prospetime, in timp ce smantana ii ofera o consistenta fina si un gust delicat. 

Pasul 4:

Pentru a evidentia aromele, condimenteaza generos amestecul cu sare si piper proaspat macinat, ajustand gustul dupa preferinte. Amesteca cu grija toate ingredientele, pana cand obtii o compozitie uniforma si omogena, astfel incat sa te bucuri de o umplutura delicioasa si echilibrata pentru a umple pieptul de pui.

Pasul 5:

Aseaza fiecare bucata de piept de pui pe o suprafata de lucru curata si tai-o in doua pe lungime, utilizand un cutit ascutit si curat. Astfel, vei obtine 8 bucati subtiri si lungi, cu grosime uniforma, care vor fi usor de rulat si de gatit. Este important sa tai cu atentie, mentinand integritatea carnii pentru a putea forma rulourile cu succes. 

Pasul 6: 

Pune fiecare bucata de piept de pui intre doua folii de plastic, iar mai apoi bate-le cu ajutorul unui ciocan de snitele pana cand este subtire si uniforma. Imparte amestecul de branza si spanac in 8 portii egale. Pune cate o lingura generoasa de umplutura pe fiecare bucata de piept de pui si ruleaza strans.

Pasul 7:

In functie de modul de preparare ales, poti aseza pieptul de pui umplut cu spanac intr-o tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu spray pentru gatit. Mai apoi, introdu preparatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand pieptul de pui este frumos rumenit si gatit complet in interior. Alternativ, poti praji rulourile intr-o tigaie cu ulei incins, gatindu-le pe ambele parti pana cand devin aurii, iar carnita este gatita. 

1.1. Ingrediente piept de pui cu spanac pentru 4 persoane_piept de pui, condimente, usturoi, tocator1.1. Ingrediente piept de pui cu spanac pentru 4 persoane_piept de pui, condimente, usturoi, tocator

1.1. Ingrediente piept de pui cu spanac pentru 4 persoane

  • 4 piepturi de pui de aproximativ 150 g fiecare; 
  • 200 g spanac proaspat;
  • 100 g branza proaspata de vaca sau de capra;
  • 50 g telemea;
  • 100 g smantana;
  • 2 catei de usturoi;
  • spray de gatit;
  • sare si piper dupa gust.
Alimente & Gustari | Ulei MCT 500ml, Ostrovit, Supliment alimentar 0
Ulei MCT 500ml, Ostrovit, Supliment alimentar
Ostrovit
89,00 lei
Alimente & Gustari | Spray de gatit cu unt, 250ml, Ostrovit 0
Spray de gatit cu unt, 250ml, Ostrovit
Ostrovit
29,00 lei
Alimente & Gustari | Ulei MCT din ulei de nuca de cocos, 500ml, Ostrovit, Supliment alimentar 0
Ulei MCT din ulei de nuca de cocos, 500ml, Ostrovit, Supliment alimentar
Ostrovit
99,00 lei
Spray de gatit | Zero Cooking Spray 200ml, Rabeko, Spray pentru gatit fara calorii 0
Spray de gatit | Zero Cooking Spray 200ml, Rabeko, Spray pentru gatit fara calorii 1
Zero Cooking Spray 200ml, Rabeko, Spray pentru gatit fara calorii
Rabeko
35,00 lei
Stoc epuizat
Alimente & Gustari | Spray pentru gatit 170g Original 0
Spray pentru gatit 170g Original
PAM
49,00 lei
2. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_rulada, tocator 12. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_rulada, tocator 1

2. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!

Pe langa umplutura cu spanac, smantana si branza, poti pregati si alte variante savuroase si pline de nutrienti care sa se potriveasca cu carnea de pui si sa iti ofere mese variate. O varianta simpla este pieptul de pui cu spanac si rosii, in care fiecare bucata de piept de pui este umpluta cu un amestec de spanac calit si bucati de rosii proaspete, oferind o explozie de arome si texturi proaspete. 

Pentru a imbunatati aceasta reteta simpla, poti adauga alte legume care iti plac, cum ar fi ciuperci taiate marunt sau ardei gras colorat in bucati mici. Aceste ingrediente ii vor adauga un plus de savoare retetei tale de piept de pui cu spanac si rosii. De asemenea, poti sa experimentezi cu legume precum dovlecei, morcovi sau broccoli, care vor oferi o varietate de nutrienti si o paleta mai bogata de arome. Opteaza pentru legume proaspete si de sezon pentru cele mai bune rezultate!

O alta reteta pe care o poti incerca este cea de piept de pui umplut cu spanac si mozzarella. Aceasta este asemanatoare cu reteta de baza, insa este necesar sa inlocuiesti  branza si smantana cu bucati de mozzarella proaspata. Daca esti un iubitor de arome mediteraneene, poti adauga cateva felii subtiri de rosii uscate la soare si cateva frunze de busuioc proaspat. Astfel, vei obtine un gust delicios si o textura moale si cremoasa, completand perfect savoarea carnii de pui. Pentru un plus de prospetime si nutrienti, poti adauga si cateva felii subtiri de ardei rosu sau verde pentru o explozie de culoare in fiecare muscatura. 

2. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_rulada, pui, spanac 22. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_rulada, pui, spanac 2
2. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_mana, furculita, pui umplut, farfurie 32. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_mana, furculita, pui umplut, farfurie 3
2. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_rulada, spanac, rosii 42. Idei de retete cu piept de pui si spanac - umpluturi, sosuri si toppinguri pe care trebuie neaparat sa le incerci!_rulada, spanac, rosii 4

O alta optiune gustoasa este pieptul de pui cu sos alb si spanac. Dupa ce ai pregatit umplutura cu spanac, smantana si branza, poti sa asezi fiecare bucata de piept de pui intr-o tava de copt si sa le acoperi cu un sos alb preparat din smantana, lapte si condimente precum usturoi, nucsoara si piper proaspat macinat. Poti sa adaugi si putina faina pentru a ingrosa sosul si a-i oferi o consistenta mai cremoasa. Lasa-le la cuptor la foc mediu pana cand pieptul de pui este bine rumenit, iar sosul este bine ingrosat si a capatat o aroma bogata.

Pe langa variantele mentionate anterior, poti pregati piept de pui umplut cu spanac si ricotta invelit in bacon. Aceasta reteta presupune sa umpli fiecare bucata de piept de pui cu un amestec de spanac si ricotta, apoi sa infasori fiecare bucata in felii subtiri de bacon si sa le prajesti la tigaie sau la cuptor pana cand baconul este crocant, iar pieptul de pui este gatit complet. Explorarea diverselor umpluturi pentru piept de pui cu spanac iti ofera oportunitatea de a savura arome si texturi noi, transformand fiecare masa intr-o experienta culinara inedita si satisfacatoare.

Pentru a imbunatati si mai mult gustul pieptului de pui pe care il pregatesti, poti adauga peste acesta diverse toppinguri gustoase. Pentru o textura crocanta si un gust inconfundabil, poti presara nuci tocate sau migdale feliate. De asemenea, poti adauga prospetime si culoare prin presararea fulgilor de ardei rosu sau verde. Aceste toppinguri nu numai ca vor completa umplutura savuroasa, dar ofera si o prezentare atragatoare, transformand fiecare felie de piept de pui intr-o experienta culinara deosebita.

Astfel, exista o gama variata de moduri de personalizare pentru reteta clasica de piept de pui cu spanac. Fie ca este vorba de adaugarea unor ingrediente noi, fie de completarea retetei cu toppinguri delicioase, vei obtine un preparat sanatos, bogat in nutrienti esentiali, pe care il poti servi singur sau alaturi de cei dragi cu prilejul oricarei ocazii.

3. Piept de pui umplut cu spanac - alaturi de ce il poti servi_piept de pui umplut, legume, farfurie, masa 13. Piept de pui umplut cu spanac - alaturi de ce il poti servi_piept de pui umplut, legume, farfurie, masa 1

3. Piept de pui umplut cu spanac - alaturi de ce il poti servi

Reteta de piept de pui cu spanac poate fi servita alaturi de o varietate de preparate si garnituri, care completeaza si imbogatesc gustul si valoarea nutritiva a acesteia. In acest sens, poti insoti pieptul de pui cu spanac cu paste proteice, pentru a obtine un echilibru perfect intre proteinele din carne si carbohidratii sanatosi din paste. Acestea vor oferi o senzatie de satietate mai indelungata si ii vor adauga si mai multa valoare nutritiva preparatului.

In ceea ce priveste garniturile, poti opta pentru o gama variata de optiuni care completeaza gustul si textura pieptului de pui cu spanac. De exemplu, poti pregati un mix de legume la gratar, cum ar fi dovlecei, ardei si ciuperci, pentru a-i adauga prospetime si crocanta preparatului. De asemenea, o salata de quinoa sau un orez integral poate fi o optiune excelenta pentru a completa masa cu carbohidrati complecsi si proteine vegetale.

3. Piept de pui umplut cu spanac - alaturi de ce il poti servi_maini, masa, preparate 23. Piept de pui umplut cu spanac - alaturi de ce il poti servi_maini, masa, preparate 2

Alte idei de garnituri includ legumele aburite sau sotate, cum ar fi broccoli, conopida sau sparanghelul, pentru a aduce culoare si nutrienti suplimentari in farfurie. De asemenea, pentru a satisface si pofta de ceva mai consistent, poti incerca si garnituri mai consistente, precum o garnitura de cartofi dulci la cuptor sau o mamaliga de porumb.

Pentru a completa combinatiile delicioase, poti incerca sa savurezi pieptul de pui cu spanac si cu sosuri fara calorii, care-i vor adauga savoare fara a adauga calorii suplimentare. In plus, alimentele proteice pot reprezenta un supliment de proteine si nutrienti sanatosi pentru aceasta retata. Astfel, pieptul de pui cu spanac este o optiune versatila si satioasa, potrivita pentru orice ocazie.

In concluzie, reteta de piept de pui cu spanac este nemaipomenita datorita echilibrului perfect intre proteinele sanatoase din carne si nutrientii din spanac. Gustul delicat al puiului se imbina armonios cu savoarea spanacului, oferind o experienta culinara nutritiva si delicioasa, potrivita pentru orice masa.

Surse foto: Shutterstock, Pexels.

Retete similare

Reteta noodles
Vezi reteta
Lasagna cu legume
Vezi reteta
Chiftele dietetice
Vezi reteta