Lasagna cu legume
Lasagna cu legume
The FALL PROMO - REDUCERI de pana la -60% OFF | Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
The FALL PROMO - REDUCERI de pana la -60% OFF | Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
Are you 18 years old or older?
Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.
Lasagna cu legume
Timp de citire: 8 minute
Timp de preparare: 60 minute
Lasagna de legume este un preparat delicios care iti va incanta simturile cu aromele bogate ale sosului de rosii care se combina armonios cu gustul irezistibil al umpluturii vegetariene. Timpul de pregatire a sase portii este de aproximativ 60 de minute, transformand aceasta reteta intr-una practica pentru mesele de pranz sau cinele in familie. Lasagna cu legume nu incanta doar cu gustul, ci si cu explozia de culori si beneficiile nutritive pe care le ofera.
Cuprins:
Exista cativa pasi simpli pe care ii poti urma daca iti doresti sa obtii o lasagna de legume aromata, si anume:
Incepe pregatirea sosului prin incalzirea uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana cand devin aurii. In continuare, pune rosiile tocate, pasta de rosii si condimentele, si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecand ocazional.
Pentru a prepara umplutura, este necesar sa incalzesti uleiul de masline intr-o tigaie mare, iar mai apoi sa adaugi ceapa si usturoiul si sa le calesti la foc mic pana cand devin moi. Dupa ce ai realizat aceasta etapa, taie morcovii, vinetele, dovlecelul si ardeiul cubulete, adauga-le in tigaie si gateste-le timp de 5-7 minute. Pune spanacul si gateste-l pana cand se inmoaie, iar mai apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Incalzeste cuptorul la 180°C, iar mai apoi unge o tava de copt cu spray de gatit pentru a preveni lipirea preparatului si a facilita servirea ulterioara. Incepe asamblarea lasagnei vegetale prin adaugarea unui strat subtire de sos, iar mai apoi aseaza foile de lasagna peste acesta pana cand acoperi toata suprafata tavii. In continuare, pune jumatate din umplutura de legume, jumatate din branza ricotta si inca un strat de sos de rosii.
Repeta inca o data pasul anterior, iar mai apoi acopera cu ultimul strat de foi pentru lasagna. Adauga peste acestea mozzarella si parmezanul, iar mai apoi coace preparatul in cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand este auriu. Dupa ce este gata, lasa lasagna la odihnit timp de 10 minute, iar mai apoi o poti decora cu frunze proaspete de busuioc sau oregano si servi alaturi de cei dragi.
Inainte de a pregati o lasagna vegetala urmand reteta simpla si rapida, este necesar sa cunosti care sunt ingredientele de care ai nevoie, si anume:
Pentru sos:
Pentru umplutura:
Pentru straturi:
Daca iti doresti sa personalizezi lasagna, poti alege ca in reteta cu legume sa adaugi ciuperci, spanac, broccoli, cartofi dulci, morcovi sau alte legume care iti plac si crezi ca iti imbunatatesc preparatul si ii aduc un plus de vitamine. O alta varianta este sa inlocuiesti foile de lasagna integrale cu produse ForPro, cum ar fi paste proteice de diverse tipuri, care ii vor oferi preparatului un gust inconfundabil si o textura deosebita.
In ceea ce priveste servirea, poti savura lasagna cu legume alaturi de alimente proteice, cum ar fi piept de curcan sau de pui, creand in farfuria ta o combinatie delicioasa si hranitoare. Pentru a completa aceasta masa, servirea unor alimente si gustari care iti plac poate fi cea mai buna varianta. Astfel, vei reusi nu doar sa iti satisfaci pofta de ceva gustos, ci si sa creezi un meniu echilibrat, cu proteine de calitate, carbohidrati complecsi si grasimi sanatoase.
In concluzie, lasagna cu legume este un preparat hranitor si sanatos pe care il poti integra in mesele tale pentru a avea parte de o alimentatie echilibrata si delicioasa in fiecare zi.
Sursa foto: freepik.com
Vrei sa ai parte de cele mai bune reduceri?
Aboneaza-te la newsletterul nostru si ne vom asigura ca vei primi intotdeauna cele mai bune oferte.