1. Lasagna cu legume – mod de preparare
Exista cativa pasi simpli pe care ii poti urma daca iti doresti sa obtii o lasagna de legume aromata, si anume:
Incepe pregatirea sosului prin incalzirea uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana cand devin aurii. In continuare, pune rosiile tocate, pasta de rosii si condimentele, si lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, amestecand ocazional.
Pentru a prepara umplutura, este necesar sa incalzesti uleiul de masline intr-o tigaie mare, iar mai apoi sa adaugi ceapa si usturoiul si sa le calesti la foc mic pana cand devin moi. Dupa ce ai realizat aceasta etapa, taie morcovii, vinetele, dovlecelul si ardeiul cubulete, adauga-le in tigaie si gateste-le timp de 5-7 minute. Pune spanacul si gateste-l pana cand se inmoaie, iar mai apoi condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Incalzeste cuptorul la 180°C, iar mai apoi unge o tava de copt cu spray de gatit pentru a preveni lipirea preparatului si a facilita servirea ulterioara. Incepe asamblarea lasagnei vegetale prin adaugarea unui strat subtire de sos, iar mai apoi aseaza foile de lasagna peste acesta pana cand acoperi toata suprafata tavii. In continuare, pune jumatate din umplutura de legume, jumatate din branza ricotta si inca un strat de sos de rosii.
Repeta inca o data pasul anterior, iar mai apoi acopera cu ultimul strat de foi pentru lasagna. Adauga peste acestea mozzarella si parmezanul, iar mai apoi coace preparatul in cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute sau pana cand este auriu. Dupa ce este gata, lasa lasagna la odihnit timp de 10 minute, iar mai apoi o poti decora cu frunze proaspete de busuioc sau oregano si servi alaturi de cei dragi.