Prajitura cu dulceata de gutui
Prajitura cu dulceata de gutui
The FALL PROMO - REDUCERI de pana la -60% OFF | Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
The FALL PROMO - REDUCERI de pana la -60% OFF | Transport GRATUIT la comenzi peste 300 Lei!
Are you 18 years old or older?
Sorry, the content of this store can't be seen by a younger audience. Come back when you're older.
Prajitura cu dulceata de gutui
Daca iti doresti sa aduci o bucurie dulce in viata celor dragi, poti opta pentru o prajitura simpla cu gem de gutui, care se va dovedi a fi un adevarat rasfat pentru papilele gustative ale tuturor. Aceasta prajitura se remarca prin aromele sale bogate si este surprinzator de simplu de preparat. Pentru a obtine un rezultat final cu adevarat delicios, exista cateva mici trucuri de urmat. Mai jos gasesti reteta pentru a crea un desert absolut irezistibil.
Timp de gatit: 40 min
Cuprins:
1.1. Ingrediente prajitura cu dulceata de gutui pentru 6 persoane
Cand vine vorba de deserturi, exista o varietate de retete, de la prajituri sofisticate pana la deserturi traditionale care ne aduc aminte de copilarie. Pentru a impresiona cu un desert aromat si delicios, poti incerca prajitura cu dulceata de gutui, o reteta usor de preparat, cu ingrediente inedite care transforma simpla prajitura intr-un adevarat deliciu.
Pasul 1
Incepe prin preincalzirea cuptorului la 180°C. Aseaza o hartie de copt intr-o tava si unge-o cu unt sau cu ulei, in functie de preferinte.
Pasul 2
Intr-un bol mare, folosind un mixer, bate ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana vei obtine o compozitie spumoasa si omogena.
Pasul 3
Adauga treptat iaurtul, esenta de vanilie si uleiul de floarea-soarelui in amestec si continua sa le omogenizezi.
Pasul 4
Incorporeaza treptat faina si praful de copt in amestec. Atentie sa nu se formeze cocoloase. Tot acum poti adauga miez de nuca macinat daca iti doresti un plus de aroma. Amesteca pana cand toate ingredientele sunt bine omogenizate.
Pasul 5
Toarna toata compozitia rezultata in tava pregatita si foloseste o spatula pentru a o nivela.
Pasul 6
Pune tava in cuptorul preincalzit si lasa prajitura la copt timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand marginile devin usor aurii.
Pasul 7
Dupa ce prajitura are o culoare usor maronie pe margini, scoate tava din cuptor si adauga dulceata de gutui instr-un strat uniform peste suprafata prajiturii.
Pasul 8
Pune prajitura inapoi in cuptor sa se coaca timp de inca 15 minute sau pana cand devine aurie.
Pasul 9
Scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca inainte de a o taia in felii si a o servi. Pofta buna!
Iata lista ingredientelor care te vor ajuta sa obtii o prajitura cu gem de gutui deosebita:
Cine spune ca cei care tin post nu se pot bucura de un pandispan delicios? Ei bine, reteta de prajitura cu gem de gutui poate fi realizata fara probleme si in acest caz!
Pentru inceput, margarina si apa minerala vor lua locul ingredientelor care nu se consuma in timpul postului.
Mai apoi, pentru umplutura, amesteca gemul de gutui cu scortisoara, nuci macinate si, optional, stafide. Asigura-te ca ingredientele sunt bine incorporate.
In cazul aluatului pune margarina moale si zaharul vanilat intr-un bol adanc si amesteca pana cand vei obtine o textura cremoasa. Adauga faina, praf de copt si un praf de sare, apoi uleiul. Adauga treptat apa minerala si amesteca bine pana cand obtii un aluat omogen. Daca este necesar, pune putina faina pana cand aluatul nu mai este lipicios si poate fi usor manipulat. Apoi, framanta aluatul pana devine usor elastic si poate fi intins in foi subtiri. Acesta nu trebuie sa se lipeasca de maini. La final, imparte-l in trei parti egale.
Pentru asamblarea prajiturii va trebui sa intinzi fiecare bucata de aluat pe o suprafata presarata cu faina, pana cand obtii foi subtiri de dimensiunea tavii. Aseaza prima foaie de aluat intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt. Pentru a o indeparta poti folosit o furculita. Este momentul sa intinzi uniform jumatate din cantitatea de gem de gutui peste foaia de aluat. Acum, acopera cu a doua foaie de aluat intinsa si completeaza cu restul gemului de gutui. La final pune si ultima foaie de aluat subtire.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 30-35 de minute, pana cand devine aurie. Dupa ce prajitura este coapta, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca in tava. Daca vrei sa adaugi glazura, poti topi ciocolata amaruie de post si o poti turna peste pandispanul copt. Vei obtine o prajitura cu gem de gutui de post delicioasa!
Asadar, ce mai astepti? Pregateste chiar acum un pandispan delicios pentru tine si cei dragi!
Sursa foto: Freepik.com
Vrei sa ai parte de cele mai bune reduceri?
Aboneaza-te la newsletterul nostru si ne vom asigura ca vei primi intotdeauna cele mai bune oferte.