3. Prajitura cu mere, miere si nuci - ingrediente si mod de preparare
Doresti sa prepari o prajitura frageda cu mere si nuci, insa cu un element suplimentar, pentru un plus de savoare? In cazul acesta, reteta cu mere, miere si nuci din randurile de mai jos este exact ceea ce cauti pentru a-i surprinde pe cei dragi.
Ingrediente pentru prajitura cu nuci, mere si miere (pentru aproximativ 6 persoane):
- 1 lamaie sau suc de lamaie proaspat;
- 4 oua;
- 4-5 mere mari;
- 120 grame unt inmuiat;
- 125 grame miez de nuca;
- 20 grame unt normal;
- 170 grame faina;
- 2 linguri de miere;
- 100 grame zahar.
Mod de preparare:
Pasul 1: Incepe prin a preincalzi cuptorul la 180 de grade.
Pasul 2: Curata cele patru mere si taie-le in patru. Scoate samburii si miezul, dupa care mai taie-le iar in doua.
Pasul 3: Taie lamaia si stropeste bucatile de mere cu sucul acesteia. In cazul in care ai optat pentru suc de lamaie, stropeste-le cu acesta.
Pasul 4: Mai apoi, introdu miezurile de nuca in mixer si o lingura de zahar. Pastreaza cateva miezuri de nuca pentru decor.
Pasul 5: Intr-un bol, amesteca untul topit cu restul cantitatii de zahar.
Pasul 6: Dupa ce ai obtinut o crema omogena, aproape alba, adauga mierea si amesteca in continuare.
Pasul 7: Mai apoi, adauga ouale, unul cate unul, faina cernuta si nucile tocate uniform.
Pasul 8: Unge tava de prajitura cu unt si adauga bucatile de mere pe fundul acesteia in forma de rozeta.
Pasul 9: Dupa care, toarna deasupra merelor din tava compozitia obtinuta.
Pasul 10: Introdu la cuptorul preincalzit la 180 de grade tava si lasa prajitura sa se coaca aproximativ o ora. Dupa ce timpul s-a scurs, scoate-o din cuptor, las-o sa se raceasca si rastoarn-o cu fundul in sus pe o farfurie mare sau pe un platou. Pentru decor, adauga nuca ramasa.
Sfat! Pentru a verifica prajitura, poti introduce in mijlocul ei varful unui cutit. Daca ramane uscat, inseamna ca aceasta este gata si poate fi scoasa din cuptor.
In concluzie, reteta de prajitura cu mere si nuci este o idee excelenta atunci cand ai pofta de un preparat dulce irezistibil atat din punct de vedere al aromelor, cat si vizual. Pofta buna!
Sursa foto: freepik.com