Tarta de portocale este un desert proaspat si delicios, absolut perfect pentru a fi servit la finalul unei mese alaturi de cei dragi, fara a incarca stomacul. Pentru a obtine un rezultat care va incanta papilele gustative ale oricui care va gusta o portie, nu e nevoie decat sa te asiguri ca ai la indemana ingredientele potrivite si, bineinteles, ca respecti pas cu pas modul cu preparare, conform instructiunilor recomandate.
Cuprins:
- Tarta cu portocale - mod de preparare
1.1. Ingrediente tarta cu portocale pentru 8 persoane - Tarta de portocale - sfaturi utile
1. Tarta cu portocale - mod de preparare
Tarta cu portocale nu este doar o reteta simpla si usor de preparat, ci o adevarata incantare pentru papilele gustative a adultilor, dar si a micutilor care au pofta, din cand in cand, de ceva dulce. Aceasta se remarca prin ingredientele putine si usor de combinat, dar si a nivelului de dificultate redus, fiind astfel o alegere minunata si pentru cei mai putin experiementati in bucatarie.
Pasul 1
Dupa ce te-ai asigurat ca ai toate ingredientele pregatite pe masa de lucru, desfa aluatul sablee, pune-l intr-o forma de copt, inteapa-l cu o furculita si pune-l in cuptorul preincalzit la 180 de grade Ceslsius timp de aproximativ 20 de minute. Optional, poti unge forma de copt, inainte de a o pune la cuptor, cu putin spray de gatit.
Pasul 2
Intr-un bol mare, stoarce portocalele, razuindu-le si coaja cu grija (si aceasta va fi folosita). Mai apoi, pune sucul in mod egal in doua boluri diferite.
Pasul 3
Intr-o cratita, amesteca zaharul (sau arome si indulcitori), ouale, amidonul de porumb si pudra proteica (daca ai optat pentru ea) pana vei obtine o textura omogena.
Pasul 4
Peste compozitia obtinuta, adauga sucul si coaja de portocala, amecand continuu, la foc mediu.
Pasul 5
Dupa ce crema s-a ingrosat, ia cratita de pe foc si adauga, putin cate putin, untul.
Pasul 6
Include peste sucul de la cealalta portocala si amesca bine.
Pasul 7
Toarna crema de portocale peste aluatul copt.
Pasul 8
Compozitia se intinde uniform in tava si pune tarta in frigider timp de o ora.